İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ortaöğretim ve Önlisans Mezunlarından 100 İtfaiye Eri Alımı Yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ortaöğretim ve önlisans mezunlarından 100 itfaiye eri alımı gerçekleştirilecek. Başvurular 24 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ortaöğretim ve Önlisans Mezunlarından 100 İtfaiye Eri Alımı Yapılacak

İtfaiye eri alımı için başvuru yapacak adayların KPSS şartının yanı sıra mezuniyet şartı ve diğer şartları da yerine getirmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na itfaiye eri alımı yapılacağına ilişkin resmi duyuru geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanmıştı.

İlgili duyuruda ortaöğretim mezunları için 50, Ön lisans mezunları için 50 kontenjan ayrıldığı görülürken, söz konusu alım için kadın ya da erkek adayların başvurabileceği belirtilmişti.

KPSS en az 60 puan şartının yanı sıra adayların ortaöğretim için, "Ortaöğretim Kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanı ve dallarının birinden mezun olmak" ya da, "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak" şartını ve en az C sınıfı sürücü belgesi şartını da yerine getirmesi gerekli.

Başvuru özel şartları ile diğer ayrıntılara aşağıdaki başvuru kılavuzu linkinden erişim sağlayabilirsiniz.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE 100 İTFAİYE ERİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.pdf