Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Yurtlarına Personel Alımı Başvuru Tarihi

63 şehirde KYK yurtlarına 65 yaşından küçük 60 KPSS puanı ile yurt yönetim memuru alımı yapılacağı açıklanmıştı. İşte ilanın başvuru bilgileri ve başvuru tarihi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Yurtlarına Personel Alımı Başvuru Tarihi

KYK yurtlarına memur alımı başvuru tarihi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020 yılı kamu personeli alımı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada 63 şehirde bulunan KYK yurtlarına personel alımı yapılacağı ve yapılacak personel alımına başvuruların hangi tarihte başlayacağına yer verildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

GSB bünyesine, KYK yrutlarında çalıştırılacak personellerde aranan şartlar şu şekilde:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

3. Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,

4. 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

5. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,

6. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

7. Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,

8. Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

- Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

- Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

İlan metninde KYK yurdu bulunan 63 şehire personel alımı kontenjan dağılımına şu şekilde yer verildi:

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ

KYK tarafından personel alımı sonrası ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada "1. Duyuruya uygun şekilde yapılan başvuruların, cinsiyete göre başvuru yapılan her bir pozisyon için belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının dört (4) katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

2. Sözlü sınava girmeye hak kazanan son sıradaki aday ile aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sözlü sınava çağırılacaktır.

3. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır." denildi. 

BAŞVURU TARİHİ

İlana başvurular 4 Ocak 2021 günü başlayacak Başvuru internet üzerinden alınacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN