Gelir İdaresi'ne 50 Avukat Alımı Yapılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Avukat kadrosunda istihdam etmek üzere 50 memur alınacağına yer verildi.

Gelir İdaresi'ne 50 Avukat Alımı Yapılacak

Gelir İdaresi 50 memur alacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamu ilan sayfası üzerinden ve GİB resmi internet adresinden yayımlanan duyuruda, başkanlık taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ın Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre 50 Avukat alımı yapılacağına yer verildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

- 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.),

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak,

- Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,

- ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan (B) Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Lisans) katılmış ve KPSS-P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURULAR

İlana başvurular 24 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında alınacak. Başvurular , http://sinav.gib.gov.tr adresine yapılacak.

İlan metni için TIKLAYIN