Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Memur Alımı Yapacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yayımlanan duyuruda , enerji uzman yardımcılığı sınavı yapılacağı, ilana başvuruların 9 Kasım'da başlayacağına yer verildi. İlan yazımızda.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Memur Alımı Yapacak

EPDK'ya personel alınacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından bir duyuru yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu İlan resmi internet adresinden ve Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruda Enerji Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 30 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde istenen şartları taşıyan adaylar arasından yapılacak memur alımında adaylar , 7-18 Aralık 2020 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavlar sonucu başarılı olanlar , enerji uzman yardımcılığı kadrosunda göreve başlayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak,

b) Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü (01/01/2020) itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir),

c) Son başvuru tarihi itibarıyla, geçerlilik süresi dolmamış (A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (2019 ve 2020 yılında yapılan KPSS), (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, giriş sınav duyurusunda yer alan usulle belirlenen sayıda aday arasına girmiş olmak,

ç) En az dört yıl süreli eğitim veren ve (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen fakülte veya ilgili bölümler ile Yükseköğretim Kurulu tarafından bu fakülte veya ilgili bölümlere denkliği onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

BAŞVURU TARİHİ

İlana başvurular 9 ile 16 Kasım tarihleri arasında, https://www.epdk.gov.tr adresindeki başvuru formu üzerinden alınacak. Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek. 

İlan metni için TIKLAYIN

SINAV KONULARI

a) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Para ve Banka, Uluslararası İktisat, İstatistik, Ekonometri (Genel bilgiler), Türkiye ve Dünya Ekonomisi. b) İşletme Grubu: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi ve Politikaları, Genel Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Mali Tablolar Analizi, Üretim ve Pazarlama, Mikro İktisat, Makro İktisat. c) Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, Mikro İktisat, Makro İktisat, Genel Muhasebe. ç) Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Yönetim Bilimi, Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, Türk Dış Politikası, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Kuruluşlar. d) Enerji Yönetimi Grubu: Enerji Yatırımları Yönetimi, Enerji Şebeke Topolojisi, Sürdürülebilir Enerji ve Çevre Politikaları, Enerji Üretim Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Jeopolitiği ve Türkiye, Enerji Piyasaları ve Ticareti. e) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Usul Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler). Kurumun görev alanına ilişkin konular; Kurumun görev ve yetkileri, Kurum teşkilat kanunu, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarına ilişkin temel kanunlar, veri ve politikalar, Türkiye’de enerji yönetimi, Türkiye’nin enerji politikaları, uluslararası enerji politikaları, uluslararası enerji örgütlenmesi. Öğrenim Dalları KPSS Puan Türü Asgari Puan Kontenjan Sınava Çağrılacak Aday Sayısı Fakültelerin, İşletme / İktisat / Kamu Yönetimi / Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi / Maliye / Uluslararası İlişkiler / Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler / Enerji Yönetimi Bölümleri KPSSP32 80 8 32 Hukuk Fakültesi KPSSP4 80 7 28 Elektrik Mühendisliği / Elektrik - Elektronik Mühendisliği KPSSP2 80 7 28 Makine Mühendisliği KPSSP2 80 3 12 Kimya Mühendisliği KPSSP2 80 2 8 Endüstri Mühendisliği / İşletme Mühendisliği KPSSP2 80 1 4 Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği KPSSP2 80 1 4 Enerji Mühendisliği / Enerji Sistemleri Mühendisliği KPSSP2 80 1 4 TOPLAM 30 120 (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen mühendislik fakültelerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları fakülte veya ilgili bölümlerin müfredatı dikkate alınarak belirlenecektir.