CTE İKM Alımında Yaş Şartı Açıklaması (İnfaz Koruma Memuru Gardiyan Alımı 2020)

2020 yılı infaz koruma memuru alımında yaş şartı hakkında açıklama geldi. Adayların kafasını karıştıran yaş şartında bu sene değil KPSS 'ye girilen senenin yaşı dikkate alınacak.

CTE İKM Alımında Yaş Şartı Açıklaması (İnfaz Koruma Memuru Gardiyan Alımı 2020)

CTE İnfaz Koruma Memuru alımında yaş sınırı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından bu yıl 6 binden fazla infaz koruma memuru alımı yapılacak. 81 şehirdeki cezaevlerine yapılacak personel alımında yaş şartı adayların kafasını karıştırdı.

YOĞUN SORU

Kamu Bülteni instagram adresimize İKM alımında yaş sınırı ile ilgili yoğun şekilde sorular geldi. Adaylar, yaş şartında 2020 yılının mı yoksa 2018 yılının mı dikkate alınacağını sordu. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda adayların bu sorusuna yanıt verdik. Siz de merak ettiklerinizi sormak için TIKLAYIN

EN AZ LİSE MEZUNU

İnfaz Koruma memuru alımında adaylarda en az lise mezunu olma şartı aranır. Lise , ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından infaz koruma alımı yapılır.

KPSS PUAN ŞARTI

İlana başvuru yapacak adayların 2018 yılı KPSS 'ye girmiş ve en az 70 almış olması şartı aranır.

YAŞ ŞARTI

İKM alımında yaş şartı diğer ilanlara göre biraz farklıdır. İlana başvuru yapacak adayların 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranır. Yaş üst sınırda ise alımın yapıldığı yıl değil KPSS 'nin yapıldığı yıl dikkate alınır.

Yani bir kişi İKM alımına başvuru yapacaksa bu kişinin KPSS 'ye girdiği tarihteki yaşı dikkate alınır. Aday şimdi 30 yaşını geçmişse bile 2018 yılında yapılan KPSS 'de 30 yaşından küçükse ilana başvuru yapabilir. Bu nedenle bu sene yapılacak İKM alımına 01 Ocak 1988 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilecek.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

CTE personel alımı ilanının Maliye'de olduğu açıklandı. Kadro talebinin onaylanmasının ardından başvuruların önümüzdeki ay başlaması bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN