Cizre Belediyesi'ne Zabıta Memuru Alımı için Başvuru Yapacak Adaylarda KPSS 65 Puan Şartı Aranacak

Cizre Belediye Başkanlığı'na zabıta memuru alımı yapılacak. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ilanda Cizre Belediye Başkanlığı'na kadın-erkek zabıta memuru alımı yapılacağı, ilgili alıma başvuru yapacak adayların en az lisans mezunu olması gerektiği, B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiği kaydedilirken, adayların ayrıca KPSS'ye girmiş ve en az 65 puan almış olması gerektiği belirtildi.

Cizre Belediyesi'ne Zabıta Memuru Alımı için Başvuru Yapacak Adaylarda KPSS 65 Puan Şartı Aranacak

Cizre Belediyesi'ne zabıta memuru alımı başvurusu yapacak adayların ; Türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, herhangi bir suçtan mahkum olmaması, erkek adaylar için askerlikle ilgili şartları yerine getirmesi, görevini yapmasına engel akıl ve beden hastalığının olmaması şartlarını yerine getirmesi gerekli. Zabıta memuru alımı başvuru özel şartları ise aşağıdaki gibi oldu: 

a. İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak Lisans 2018-KPSSP3 türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.
b. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
c. 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
d. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
e. 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURU SÜRECİ

Sınav başvuruları 24 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Başvurular şahsen gerçekleşecek. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda ayrıca, "Yukarıda sayılan başvuru belgelerini 24/08/2020’den 31/08/2020 günü mesai bitimine kadar (mesai günlerinde saat 09:00-16:30 arasında) Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Adayların boy ve kilo ölçümü başvuru tarihleri arasında Belediyemiz Hizmet Binasında bulunan Zabıta Müdürlüğü biriminde yapılacaktır. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır." ifadeleri görüldü.

TÜM DETAYLARA ERİŞMEK İÇİN TIKLA.pdf