Bakanlar Duyurdu! Yeni Memur Alımı ve Sözleşmeli Personel Alımı Açıklamaları Art Arda Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni sağlık personeli alımları yapılacağını açıklamasından kısa süre sonra Adalet Bakanlığı'ndan da memur alımı açıklamaları geldi.

Bakanlar Duyurdu! Yeni Memur Alımı ve Sözleşmeli Personel Alımı Açıklamaları Art Arda Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapmış, basın mensuplarından gelen ayama sorularını da yanıtsız bırakmayarak yeni alımların olacağını söylemişti. Kısa süre sonra hizmete açılacak hastanelerdeki personel ihtiyacının karşılanması için personel alımı duyuruları yayımlanacağını söyleyen Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasından kısa süre sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Adalet Bakanlığı'na ilişkin personel alımı duurusu yaptı.

Bakan Gül, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, 1200 hakim ve savcı alımının yanı sıra 1100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapılacağını, ilgili sınavların ÖSYM tarafından uygulanacağını duyurdu. Adalet Bakanı Gül bugün yaptığı açıklamada, "Bayram öncesi iki güzel haber vermek istiyorum. 100 idari hakim, 100’ü avukatlık mesleğinden 1100 adli hakim ve savcı olmak üzere 1200 hakim ve savcı alımı için 21-22 Kasım tarihlerinde yazılı sınav yapacağız. Ayrıca açıktan ve naklen atama yoluyla 1100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapacağız. Bunun yazılı sınavını da 22 Kasım’da gerçekleştireceğiz. Her iki sınav da ÖSYM tarafından yapılacak. Yeni alımlarla yargı teşkilatını daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın adalet hizmetlerini erişimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.