Adalet Bakanlığı Yeni Memur Alım İlanı Yayımladı Başvuru Şartları Açıklandı

Adalet Bakanlığı tarafından Bakanlığı merkez teşkilatlarında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında istihdam edilmek üzere Stajyer Kontrolör alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı Yeni Memur Alım İlanı Yayımladı Başvuru Şartları Açıklandı

Adalet Bakanlığı tarafından yeni bir personel alım ilanı geldi. Stajyer kontrolörlük kadrosunda istihdam edilmek üzere 15 memur alımı gerçekleştirilecek.

KPSS Şartı Var Mı?

Başvurular 2021 ve 2022 KPSS puanlarıyla alınacak. Başvurmak isteyen adayların bu yıllarda yapılan KPSS’den KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olması gerekiyor.

Başvuru Tarihi ve Şekli

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. 01 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 tarihinde ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.),

3. Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

4. Diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar Adalet Bakanlığı personel alımı için başvurularını Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapacaktır. Başvurular 21 Aralık tarihinde başlayacak olup 30 Aralık 2022 saat 23.59.59’da sona erecektir.

Başvuru İçin Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler

1. Fotoğraflı özgeçmiş,

2. Transkript belgesi (Hukuk fakültesi harici bölümlerden mezun olanlar için),

3. Denklik gösterir belge (Belirtilen bölümler dışındaki bölümlerden veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı yüklemeleri gerekmektedir.)

4. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması.

Sözlü Sınav

Başvurular arasında en yüksek puanlı adaydan başlanarak 60 aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Sözlü sınavda, adayın genel kültürü, fizik ve moral yeteneği, anlama ve anlatım kabiliyeti ile tüm tavır ve hareketleri değerlendirmeye tâbi tutulur.

Sözlü Sınav 08.02.2023 – 09.02.2023 tarihinde saat 9:30’da Harbiye Mahallesi, Tavuskuşu Sk. No:18 Dikmen/ANKARA adresinde bulunan Ankara Hâkimevi’nde yapılacak olup, sözlü sınava girecek adayların kimlik belgeleri ile birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

Başvuru sonuçları ile sözlü sınav sonuçları www.adalet.gov.tr ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /