Adalet Bakanlığı'na Memur Alımı İçin 2 Yeni Kadro Açıldı

Adalet Bakanlığı yeni dönem memur alımı hakkında son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına baktığımızda Adalet Bakanlığı'na açılacak iki yeni kadronun netleştiği görüldü.

Adalet Bakanlığı'na Memur Alımı İçin 2 Yeni Kadro Açıldı

adalet Bakanlığı'na memur alımı için iki yeni kadro ihdas edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , bugün İnsan Hakları Eylem Planı'nı kamuoyuna açıkladı. Açıklamaya baktığımızda Adalet Bakanlığı bünyesine yeni dönem memur alımı için 2 yeni kadro ihdas edildiği görüldü. 

İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısında konuşan Erdoğan, "Kişilere, idari mekanizmalar nezdinde iş yapma kolaylığı sağlayacak tüm adımları atıyoruz. Sözleşme ve teşebbüs hürriyetine ilişkin mevzuat ve uygulamaları, öngörülebilirlik, kazanılmış hakların korunması ve şeffaflık ilkeleri temelinde yeniden değerlendiriyoruz. Adli ve idari yargıda itiraz, istinaf ve temyiz gibi kanun yollarına başvuru sürelerini yeknesak hale getiriyoruz. Buna göre, istinaf ve temyize başvurma süreleri, gerekçeli kararın tebliğiyle başlayacak.

Eylem Planıyla, Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilebilmek için en az 45 yaş ile birinci sınıf olmanın yanında, belli bir kıdem şartı da getiriyoruz." dedi.

İLK KADRO: ASİSTAN

Adalet Bakanlığı'nda hakim ile savcılara yardımcı kadrosunun geleceğini söyleyen Erdoğan, "Yargıdaki unvanlı görevler için de kıdem şartı aranacak. Hâkim ve savcı yardımcılığını sisteme kazandırıyoruz." dedi.

İKİNCİ KADRO: MAHKEME UZMANI

Erdoğan açıklamasının devamında, "Adliyelerde hâkimlere destek olacak ‘mahkeme uzmanı’ kadrosu ihdas ediyoruz." dedi.

YÜRÜRLÜĞE GİRİNCE ALIM OLACAK

İki kadro için eylem planının yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yürürlüğe girmesi, gerekli kanuni düzenlemelerin yapılmasının ardından 2021 ve 2022 yıllarında iki kadroya kamu personelie alımı yapılacak.

GENÇLERE İŞ VE EVLENECEKLERE YARDIM

Evlenecek gençlere yardım yapılacağını ve iş verileceğini söyleyen Erdoğan, "Gençleri aile kurmaları yönünde teşvik için evlilik yardımının kapsamını genişletiyoruz. Yine, gençlerin iş gücü piyasasına aktif katılımları için ‘genç istihdamı ulusal strateji belgesi’ hazırlayarak, staj imkânlarını geliştiriyoruz." dedi.

MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN: 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN