Adalet Bakanlığı 5 Bin Uzlaştırmacı için Sınav Yapacak

Adalet Bakanlığı KPSS şartı olmadan uzlaştırmacı alımı yapacağını açıkladı.

Adalet Bakanlığı 5 Bin Uzlaştırmacı için Sınav Yapacak

SINAV 9 MAYIS 'TA 

Açıklamada uzlaştırmacı istihdamı için sınavın 9 Mayıs günü yapılacağına yer verildi. Başvuru açıklamasında, "Başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/giris.jsp (UYAP Uzlaştırmacı Portal) internet adresi üzerinden 8 Şubat 2021 - 18 Şubat 2021 tarihleri arasında alınacaktır. 8 Şubat 2021 Pazartesi günü sınav başvuruları başlayacak, 18 Şubat 2021 Perşembe günü gece 23:59'da sona erecektir. Başvuruyu yapacak adaylar 8 Şubat 2021 -18 Şubat 2021 tarihleri arasında aşağıda F bendinde belirtilen evrakı aynı internet adresinden elektronik ortama aktararak göndereceklerdir. Bunun dışında herhangi bir yöntem ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yapmadan önce başvuru kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz" denildi.

Sınav hakkında ise şu bilgilere yer verildi:

"Tamamen Anadolu Üniversitesi’nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Sınav soruları 100 adet olup, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı ve 2 (iki) kitapçık türünde olacaktır. Cevap kâğıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen sorular olması durumunda, söz konusu sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır. Sınavda yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alması koşuluyla, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere bu ilanda belirtilen uzlaştırmacı ihtiyaç sayısı kadar aday, başarılı sayılacaktır. Başarılı sayılan en düşük puanlı adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılacaktır."

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Uzlaştırmacı alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Tam ehliyetli olmak,

c) Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

ç) Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat, maliye alanlarında veya polis akademisinde en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak,

d) Kasten işlenmiş bir suçtan mahkum olmamak,

e) Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak, Şartlarını haiz olmaları gerekmektedir.

UZLAŞTIRMACI NEDİR?

Uzlaştırma, bağımsız ve objektif üçüncü bir kişinin, uyuşmazlığın taraflarına, olayın özelliklerine göre şekillenecek çeşitli çözüm önerileri sunup onların bu çözüm önerilerini müzakere etmesini ve sunulan çözüm önerilerinden birisinde anlaşmalarını hedefleyen bir alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemidir. Çözüme aracılık eden kişiye de Uzlaştırmacı denir.

İlan metni için TIKLAYIN.PDF

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Uzlaştırmacı alımına başvurular internet üzerinden yapılacak. Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

ADALET BAKANLIĞI VE CTE 10 BİN PERSONEL ALIMI ÇOK GECİKTİ

Geçen senenin sonunda yayımlanması beklenen , ancak 2021 yılına sarkan 10 bin personel alımı için Ocak ayının sonunda yayımlanacak dendi. Ancak ilan Ocak ayında da gelmedi. Adaylar ilanın yayımlanmasını bekliyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için  TIKLAYIN