Adalet Bakanlığı 116 Teknisyen ve Hizmetli Alıyor

Adalet Bakanlığı kamu personeli arama için ilan hazırladı. 2008 128 sayılı kanun kapsamında Adalet Bakanlığı 116 memur alımı yapacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı 116 Teknisyen ve Hizmetli Alıyor

Adalet Bakanlığı memur alımı ile personel alımı ilanlarını yayınladı. Aile Bakanlığı tarafından geçen gün yayınlanan 2828 sayılı kanun kapsamında devlet destekli çocuklar için başvuru kılavuzu ilan edilmişti. 2828 sayılı kanundan faydalananların müracaat yapabilecekleri tercih kılavuzu açısından kontenjan dağılımı açıklandı. Bu kapsamda ilan edilen kılavuza göre Adalet Bakanlığı kamu personel alımları ilkokul mezunu ile lise mezunu adaylar arasından gerçekleştirilecek.


Adalet Bakanlığı 116 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Şu Şekilde Olacak;

  • İlkokul mezunu adaylar arasından 26 hizmetli alınacak,
  • Lise mezunu adaylar arasından 24 düz memur ile 66 teknisyen alınacak.


Başvuru Şartları Neler?
Adalet Bakanlığı'nın 2.828 sayılı kanun kapsamında 116'sı kamu personeli alımları açısından adaylardan genel itibariyle 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaları ile kamu haklarından mahrum bulunmamaları ve görevlerini yerine getirmelerine mani olabilecek herhangi bir sağlık problemlerinin olmamasıyla beraber yapılacak güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmalarında olumlu netice almak, herhangi biri suçlu bulunmamak gibi çeşitli şartlar aranacak.

KPSS Şartı Aranmıyor
Kamu personeli alımları için 2828 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirileceği için adaylardan herhangi bir KPSS şartı Aranmıyor. KPSS olmayacak şekilde personel alımı açısından başvurular başladı.

Adalet Bakanlığı Personel aAlımı  Başvurusu Ne Zaman?

Bakanlık için 2828 sayılı kanun kapsamında yapılacak atamaya göre tercihlere başvururlar 8 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlamış olup en geç 20 Eylül 2022 tarihine kadar müracaat işlemlerinin yapılması gerekir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar tercih kılavuzuna erişim sağlayabilir ve başvurularını e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirebilir.