250 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alınacak. Başvurular 31 Ocak'ta başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Defterdarlık ve Uzman Yardımcısı alınacak. 31 Ocak’ta başlayacak başvurularda 250 personel alımı yapılacaktır.

250 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alınacak. Başvurular 31 Ocak'ta başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında (Defterdarlıklarda) boş bulunan toplam 250 adet Defterdarlık Uzman Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılmak suretiyle Defterdarlık Uzman Yardımcısı alınacaktır. Farklı illerde bulunan bu kadrolarda toplamda 250 personel istihdam edilecektir. Son başvuru ise 11.02.2022 tarihinde saat 17.30’a kadar sürecektir.

Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır

Başvurular, 31/01/2022 (08:30) – 11/02/2022 (17:30) tarihleri arasında (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak, şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek aksaklıklar nedeniyle, başvuruların son güne bırakılmaması gerekmektedir.

Her il için kontenjanın 3 katı kadar aday sınava girebilir

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, yer alan her il için ayrı ayrı belirlenecektir. Her il için ayrı ayrı olmak üzere; belirlenen kontenjan sayısının 3 katına kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanır. Belirlenen her il için kontenjan sayısının 3 katından fazla başvuru olması halinde sınava katılmaya hak kazanan aday, giriş sınavına başvurduğu KPSS puanına göre sıralama yapılmak suretiyle belirlenecektir. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere KPSS puanına göre yapılacak sıralamaya göre kontenjan sayısının en fazla 3 katı kadar aday o il için yapılacak giriş sınavına katılmaya hak kazanır. Aynı il için yapılan sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanlı adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

Sınav konuları

Giriş sınavı konuları aşağıda belirtilmiştir.

a) Hukuk: Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk (Başlangıç, Kişiler Hukuku, Eşya Hukuku), İdare Hukuku (Genel Esaslar, İdari Yargı), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Başlangıç), Ceza Hukuku (Genel Hükümler),

b) İktisat: Makro İktisat, Mikro İktisat,

c) İşletme: Temel İşletme Kavramları, İşletme Yönetimi,

ç) Maliye: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası,

d) Muhasebe: Genel Muhasebe,

Sınav Ankara’da yapılacak ve giriş sınavı sözlü usullerle gerçekleştirilecektir.

Sınav Duyurusu İçin: TIKLAYIN