Zabıt Katibi Adayları Adeta Bir Şampiyonaya Hazırlanıyor

Adalet Bakanlığı'nın henüz yayımlanan bir resmi personel alımı duyurusu bulunmamasına rağmen, binlerce kişi yeni ilanlar için aylar öncesinden çalışmalara başladı. Onlar için her bir saatin, günün önemi büyük. Çünkü rekabet çok fazla. Zabıt katibi adayları internet siteleri üzerinden 'düello' adını verdikleri yarışmalara katılarak potansiyellerini test ediyor, diğer yandan arkadaşlıklar kuruyor.

Zabıt Katibi Adayları Adeta Bir Şampiyonaya Hazırlanıyor

Adalet Bakanlığı'nın  yeni zabıt katibi alımı için duyuru bekleyen adaylar, bir yandan da klavye çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Sosyal medya grupları üzerinden birbiriyleriyle rekabet edebilecekleri internet sayfalarından 'Düello' adını verdikleri yarışmalar düzenleyen adaylar, işi şansa bırakmamakta kararlı. Zabıt katibi alımlarında uygulama sınavları her zaman aşırı heyecana sahne olmuştur. Adaylar uzun süre önce çalışmalarına başlıyor. Öyle ki defalarca zabıt katibi olmak için uygulama sınavına giren adaylar dahi var , fakat bu diğer sınavların aksine 'Pes etme' yerine 'Daha fazla azimi' tetikliyor. 

Bunda sosyal medyanın ve arkadaş çevresinin de önemi büyük. Kadın-erkek zabıt katibi adayları oluşturdukları sosyal medya sayfalarından, dakikada kaç kelime yazdıklarını, hangi sınav metinleri üzerinde çalıştıklarını, hangi klavyeyi kullandıklarını paylaşıyor. Öyle ki bazı gruplarda atananlar , atama bekleyenlere 'Klavye hediyesi' için yarışma bile düzenliyor. 

Bu gruplarda tanışıp arkadaş olanların daha sonra evlendiklerine de şahit olmak mümkün. 

Adalet Bakanlığı'nın yeni personel alımlarında da zabıt katibi ve ikm alımlarının yüksek olması bekleniyor. Fetullahçı teröristlerin darbe girişiminin ardından EGM, TSK ve Adalet Bakanlığı teşkilatlarında ciddi temizlik yaşandı. Boşalan bu kadrolara yeni alımlar yapılıyor. EGM ve TSK'ya bu yıl çok sayıda personel alımı için ilana çıkıldı, fakat Zabıt katibi adayları henüz bekledikleri resmi duyuruyu almadılar. Kısa süre içerisinde bu adayların yüzünü güldürecek gelişmeler yaşanması bekleniyor.

İlkokul, Lise, Önlisans, Lisans düzeyinden kamu-özel sektör iş fırsatı haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için TIKLA ve Katıl.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA