Tarım Bakanlığı 5 Bin Memur Alımı Hakkında Önemli Açıklama Geldi

OGM 5 bin memur alımı hakkında TBMM 'den son dakika haberi geldi. Tarım Bakanlığı tarafındna , bir soru önergesine verilen cevapta alımların KPSS ile olacağına yer verildi.

Tarım Bakanlığı 5 Bin Memur Alımı Hakkında Önemli Açıklama Geldi

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın soru önergesine cevap geldi.

OGM 5 bin memur alımı için açıklama geçtiğimiz aylarda gelmişti. Kadro dağılımı açıklanmış ve 5 bin memur alımı yapılacağı bildirilmişti. Ancak açıklamada alımların mülakat ile yapılacağı ifade edilmişti. Bu açıklama sonrası soru önergesi veren Mahir Polat , alımların nasıl olacağını sordu.

Polat 'ın Tarım ve Orman Bakanlığı 'na verdiği soru önergesinin cevabı geldi.

İşte o soru önergesinin cevabı:

Soru önergesine verilen cevabın metni şu şekilde;

Bakanlığımızın bağlı kuruluşu olan Orman Genel Müdürlüğü’ne Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından 1.200 orman mühendisi, 2.700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 şoför olmak üzere toplam 5.000 kadro tahsis edilmiş olup, KPSS puanlarına göre alımlar yapılacaktır.

6831 sayılı Orman Kanununun ilgili maddesinde belirtildiği üzere orman muhafaza memurlarının asli görevi üretim olmayıp ormanların korunmasıdır.

Orman muhafaza memurları, Orman Muhafaza Memurları Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik doğrultusunda görev yapmaktadırlar. Kaynak:

Orman Genel Müdürlüğü OGM 5 Bin Personel Alımları KPSS Puanlarına Göre Olacak! Bakanlık Açıkladı 

Orman Muhafaza Memurlarının çalışma koşullan ve şartlarının iyileştirilmesi için düzenleme çalışmaları devam etmektedir.

Orman Muhafaza Memurlarına arazi görevine çıktıklarında 6245 sayılı Harcırah Kanunun Seyyar Görev Tazminatım düzenleyen Kanunun ilgili maddesi gereği arazi tazminatı ödenmekte ve herhangi bir aksaklık yaşanmamaktadır.

Orman Muhafaza Memurları; orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katıldıkları süreler için, fiili hizmet süresi zammı almaktadır.

Orman muhafaza memurları 6831 sayılı Orman Kanununun 77/1 ’nci maddesine göre kolluk görevlisi sıfatım taşımaktadırlar. Orman suçlarının takibinde orman muhafaza memurları kolluk görevlisi, Orman İşletme Şefleri ise kolluk amiri görevini yürütürler. 

ALIMLAR KPSS İLE OLACAK

Verilen cevapta alımların KPSS ile olacağı ifade edildi. Ancak alım tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı. 

OGM İLANINI BEKLEYENLER BU SAYFADA

OGM memur alımını bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN