Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 42 Kamu Personeli Alımı Yapacak-İşte KPSS ve Mezuniyet Şartı

Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna 42 kamu personeli alımı için ilan yayımlandı. DPB 'de yayımlanan duyurunun detayları ve başvuru şartları haberimizde.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 42 Kamu Personeli Alımı Yapacak-İşte KPSS ve Mezuniyet Şartı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kamu personeli alacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafındna DPB 'de bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda merkez teşkilatı birimlerinde münhal bulunan Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu personel alımı için sözlü mülakat yapılacak.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR?

Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna yapılacak kamu personeli alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

- Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren ve yukarıdaki tabloda fakülte veya bölümleri belirtilen ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

- ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) mühendislik bölümü mezunu olan adaylar için (KPSS) P3, hukuk bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P4, iktisat bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P14, işletme bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P24, istatistik bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P12 ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P34 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,

- 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1985 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olanlar)

MEZUNİYET ŞARTI VE SAYI DAĞILIMI

Yapılan 42 personel alımında mezuniyet şartı ve sayı dağılımı şu şekilde;

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

İlana başvurular 2 Ocak 2020 günü başlayacak ve 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 23.59’ a kadar devam edecek. Başvurular internet üzerinden alınacak. 

BAŞVURU SONRASI SÜREÇ