OGM 2 Bin 700 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak - Başvuru Şartları Neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 5 bin memur alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmış, adaylar başvuru tarihleri ve şartları konusunda beklemeye başlamıştı.

OGM 2 Bin 700 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak - Başvuru Şartları Neler?

OGM 2 Bin 700 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak - Başvuru Şartları Neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 5 bin memur alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmış, adaylar başvuru tarihleri ve şartları konusunda beklemeye başlamıştı. Orman Genel Müdürlüğü'nin 5 bi memur alımında 2 bin 700 kişilik kontenjan orman muhafaza memurları için ayrılmış durumda. Orman Muhafaza Memuru alımına başvuru yapacak adayların Başvuru Genel Şartlarının yanı sıra Orman Muhafaza Memuru alımı özel şartlarına da uyması beklenecek. 2 Bin 700 kişilik Orman Muhafaza Memuru alımında adayların aşağıdaki şartlara uyması gerekiyor:

ORMAN MUHAFA MEMURU ALIMI ŞARTLARI

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,
  • Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak, (Atamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak.
  • Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OL!

Bir önceki alımlarda Orman Muhafaza Memuru alımında KPSS 70 puan şartı alınmıştı, 2019 KPSS ile ilgili şartın ne olacağı henüz bilinmiyor. Orman Genel Müdürlüğü personel alımıyla ilgili net bir tarih de açıklanmıyor. İlanın kısa süre içerisinde yayımlanması bekleniyor. Duyuru geldiği anda kamubulteni.com olarak siz değerli ziyaretçilerimizi internet sitemiz, sosyal medya hesaplarımız ve ücretsiz mobil uygulamalarımız vasıtasıyla bilgilendireceğiz. Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteni'nin instagram hesabını takibe alarak gündemdeki konular, iş fırsatları, ekonomideki yeni gelişmeler ve daha fazlasını takip edebilirsiniz. TIKLA ve Takip ET.