Memur Atamaları için Tercih Yapamayanlar Dikkat! İşte Yeni Atama Başvuru Tarihi

KPSS 2019/1 Merkezi atama sonuçları bugün ÖSYM resmi sayfasından ilan edilirken, ilgili atama için tercih yapamayan adaylar KPSS 2. yerleştirme işlemlerinin ne zaman olduğunu merak etmeye başladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan resmi duyuruda, KPSS Yerleştirme Takviminin netleştiği, ilk yerleştirme işlemleri için 11-24 Mart tarihlerinde kamu kurum ve kuruluşlarından taleplerin toplanacağı, tercihlerin ise 9-18 Temmuz'da alınacağı belirtilmiş, ilgili tercih sonuçları da

Memur Atamaları için Tercih Yapamayanlar Dikkat! İşte Yeni Atama Başvuru Tarihi

Memur Atamaları için Tercih Yapamayanlar Dikkat! İşte Yeni Atama BaşvuruTarihi

KPSS 2019/1 Merkezi atama sonuçları bugün ÖSYM resmi sayfasından ilan edilirken, ilgili atama için tercih yapamayan adaylar KPSS 2. yerleştirme işlemlerinin ne zaman olduğunu merak etmeye başladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan resmi duyuruda, KPSS Yerleştirme Takviminin netleştiği, ilk yerleştirme işlemleri için 11-24 Mart tarihlerinde kamu kurum ve kuruluşlarından taleplerin toplanacağı, tercihlerin ise 9-18 Temmuz'da alınacağı belirtilmiş, ilgili tercih sonuçları da bugün açıklanmıştı.

DPB'nin yayımladığı resmi takvime göre KPSS 2019 2. Yerleştirme işlemleri için de süreç yakında başlıyor. Kamu kurum ve kuruluşları 5 Ağustos 18 Ekim 2019 tarihleri arasında kamu personeli ihtiyaçlarını ilgili birimlere iletecek, daha sonra değerlendirilen talepler üzerine ÖSYM üzerinden 3 Aralık ile 12 Aralık 2019 tarihleri arasında KPSS 2. Yerleştirme Tercihleri alınacak. ÖSYM'nin tercih açıklama alışkanlıkları göz önüne alındığı zaman, KPSS 2. yerleştirme işlemlerinin 2019 sona ermeden tamamlanması bekleniyor.

Açıktan Kamu Personeli Alımlarında Artış

Son yıllarda merkezi atamalardaki kadro sayısının düşmesiyle birlikte, açıktan sözleşmeli personel alımlarının arttığı görüldü. Önümüzdeki atama işlemlerinde de az kontenjan ilanının söz konusu olabileceği, kurumların daha çok açıktan alımlara yönebileceği belirtiliyor.

Yeni iş haberlerini takip etmek, son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için TIKLA ve KATIL.