Göç İdaresi Memur Alımı (KPSS A) Başvurularında Süreç Devam Ediyor

T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın memur alımı (KPSS A) için 18 Ekim itibariyle başlayan başvuru süreci 28 Ekim'e kadar devam edecek.

Göç İdaresi Memur Alımı (KPSS A) Başvurularında Süreç Devam Ediyor

Göç İdaresi Memur Alımı (KPSS A) Başvurularında Süreç Devam Ediyor

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün İl Göç Uzman yardımcılığı giriş sınavına ilişkin resmi duyuru geçtiğimiz gün gelmiş, duyuruda yazılı sınavın Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından, sözlü sınavın ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nce yapılacağı belirtilmişti.

YENİ POLİS, UZMAN ERBAŞ, SÖZLEŞMELİ ER, MEMUR VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI. TIKLA VE SON GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İSTEK GÖNDER.

Resmi duyuruda, "İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam (45) adet İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna 11 Temmuz 2013 tarihli ve 28704 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İl Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca İl Göç Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere giriş sınavı ile İl Göç Uzman Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav başvurularının alınması ve yazılı sınav, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken, başvuru genel şartları aşağıdaki gibi olmuştu: 

SINAV BAŞVURULARI VE SINAV ÜCRETİ

Giriş sınavı başvuruları https://aybu.edu.tr/gpm/ adresi üzerinden online yapılıyor. ilgili sayfadan başvuru işlemini tamamlayan adayların [email protected] adresine email yoluyla formu göndermesi gerekiyor. Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Giriş Sınavı başvuruları 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 09.00’da başlayıp 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecektir. Online başvuru sonunda alınacak olan Başvuru Kayıt Formu bilgisayara kaydedilerek adaylar tarafından başvuru tarihleri arasında [email protected] email adresine e-posta yoluyla ulaştırılacaktır." denildi. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 1 Kasım'da ilgili resmi sayfadan açıklanacak. Sınav ücreti için belirlenen tutar ise 90 TL olarak açıklandı. Adaylar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait Halkbank - Ankara Merkez Şubesi TR53 0001 2009 1940 0006 0001 55 nolu IBAN hesap numarasına açıklamalar kısmına adayın adı soyadı, TC kimlik numarası ve sınav adı (İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı) belirterek sınav ücretini yatırabilecekler. İlgili ücreti sadece sınava girmeye hak kazanan adaylar yatıracak. 

YAZILI SINAV ANKARA'DA 

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun 900 kişi yazılı sınava katılabilecek. Adaylar, KPSS puanlarına göre belirlenecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar daha sonra sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklar.  Giriş sınavının yazılı bölümü 30 Kasım'da Ankara'da uygulanacak. Sınavın süresi 120 dakika olacak. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA