Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı'na Memur Alımı Yapılacak

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'na Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Bakanlığın resmi internet sayfası, resmi gazete ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığıyla yayımlanan personel alımı duyurusunda başkanlığa 22 personel alımı yapılacağı belirtilirken, başvuru işlemlerinin 23 Aralık 2019 günü başlayacağı 10 Ocak 2020 'de sona ereceği belirtilmişti. 

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı'na Memur Alımı Yapılacak

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı'na Memur Alımı Yapılacak
 

Avrupa Birliği Başkanlığı'na memur alımı duyurusu geldi. Bakanlığın resmi internet sayfasından yayımlanan duyuruda alımla ilgili, "Avrupa Birliği Başkanlığı; Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında Merkez Teşkilatı’nda Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8’inci dereceli kadroda görev yapmak üzere öğrenim dalları itibariyle kadro dağılımı TABLO I’de gösterilen toplam 22 Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alacaktır." ifadelerine yer verilirken başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarını da dikkatle incelemesi gerektiği belirtildi.

KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA TANIŞMAK VE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

Buna göre başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar aşağıdaki gibi olacak: 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, b) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner, ve İletişim Fakülteleri ile fakültelerin Avrupa Birliği, Gıda Mühendisliği bölümleri ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak, ç) Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak, d) ÖSYM tarafından 2018 - 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo I) belirtilen bölümler ile ilgili puan türlerinde asgari puanı almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak Uzman Yardımcısı sayısının 10 katı aday arasına girmiş olmak, (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),

Başvuru yapacak adayların Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner, ve İletişim Fakülteleri ile fakültelerin Avrupa Birliği, Gıda Mühendisliği bölümlerinden mezun olması gerekiyor. KPSS taban puanı ise 80 olarak belirlendi. Sınav başvurusunun son gününe kadar geçerliliğe sahip YDS ile ilgili şart ise, "Sınav başvurusunun son gününe kadar geçerliliğe sahip Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, (Yabancı dil puan veya seviye değerlendirmeleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri tablosuna göre yapılacaktır. Yabancı dil düzeyine ilişkin belgelerin geçerlilik süresi sınav başvurusunun son günü dikkate alınarak hesaplanır. Yabancı dil yeterliliğine ilişkin belgelerden, YDS belgesinin geçerlik süresi beş yıl, diğer belgelerin geçerlik süresi ise iki yıldır.)" şeklinde açıklandı. 

BAŞVURU SÜRECİNE DAİR TÜM DETAYLAR VE DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ.pdf