Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı Sınav ve Başvuru Tarihleri

T.C. Cumhurbaşkanlığı'na memur alımı için gerçekleştirilecek sınava başvuru işlemleri 4 Kasım 2019 tarihinde sona erecek. 29 Kasım'da ilgili sınava katılmaya hak kazanan adayların listesinin yayımlanacağı öğrenilirken, sınav 8 Aralık'ta Ankara'da yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı Sınav ve Başvuru Tarihleri

Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı Sınav ve Başvuru Tarihleri

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na 59 memur alımı için başvuru işlemlerinde süreç sonuna geliyor. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na Strateji ve Bütçe uzman yardımcısı alımı için sınav düzenleneceğine dair duyuru geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete dahil bir çok kamu kurum kuruluşu aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmıştı.

59 MEMUR ALIMI İÇİN SINAV YAPILACAK

İlgili resmi duyuruda, "Strateji ve Bütçe Başkanlığına Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Genel İdare Hizmetleri sınıfının 6, 7, 8 ve 9 uncu derecelerine atanacak toplam 59 adet kadro için alınacak Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıda belirtilmiştir." ifadelerine yer verilmişti. İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler, hukuk, sosyoloji, istatistik, inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, şehir ve bölge planlama bölümleri için kontenjan ayrıldığı vurgulanmıştı. Cumhurbaşkanlığı memur alımı için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarını da incelemesi gerekiyor. Başvurular 21 Ekim 2019 tarihi ile başlamıştı, adaylar talep edilen belgelerle birlikte 4 Kasım 2019 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamak durumundalar. Başvuru sırasında talep edilen belgeler; "Diploma ya da geçici mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesi, YDS sonuç belgesi, kendi el yazısı ile özgeçmiş, vesikalık fotoğraf, askerlik durumunu gösterir belge" olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanlığı memur alımı için gerçekleştirilecek sınav için belirlenen tarih 8 Aralık 2019 olurken, Ankara'daki sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 29 Kasım 2019 tarihinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ilan edilecek.

YENİ MEMUR ALIMI HABERLERİ YAYIMLANDI. TIKLA VE SON GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN BAŞVURU İSTEĞİ GÖNDER.

SINAVDA ADAYLARA HANGİ ALANDAN KAÇ SORU SORULACAK?

Yazılı sınav ile ilgili ayrıca, "Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (T.C. kimlik numarası yazılı kimlik kartı / nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport), yumuşak kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir. Yazılı sınav test şeklinde yapılacaktır. Adaylara kendi mesleki alanlarından 40 soru, Genel İktisat alanından da 10 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sorular adayların başvuru yaptıkları bölümlerin alan müfredatını içeren konulardan oluşacaktır. Yazılı sınavda bölümler itibarıyla sorulacak soruların ağırlıkları; İktisat alanından sınava giren adaylar için %100 alan bilgisi, diğer alanlardan sınava giren adaylar için ise %80 alan bilgisi, %20 Genel İktisat şeklinde olacaktır." bilgilendirmesi yapıldı. Sınav sonuçları Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın resmi sayfasından ilan edilecek.

YAZILI SINAVA DAİR TÜM DETAYLAR SSB RESMİ SAYFASINDAN ÖĞRENİLEBİLECEK

aşvuru işlemleri , başvuru sonrası süreç ve sınav sürecine dair detaylı bilgiye www.ssb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek.