BTK 120 Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 120 kamu personeli alımı başvuru ekranının açıldığına yer verildi.

BTK 120 Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

BTK 120 kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana başvurular başladı. Bugün başlayan başvurular içi,n detaylar kamubulteni.com 'da.

UZMAN YARDIMCISI ALIMI

BTK tarafından yayımlanan duyuruda Bilişim Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere farklı bölümlerden mezun  120 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 

MEZUNİYET ŞARTI

Yapılacak 120 personel alımının mezuniyete göre dağılımı şu şekilde;

Sosyal bilimler alanında, en az dört yıllık lisans öğrenimi veren fakülte ve yüksek okulların; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri mezunlarından 24 uzman yardımcısı alınacak.

Hukuk alanında, hukuk fakültesi mezunlarından 16 uzman yardımcısı alınacak.

Mühendislik alanında, bilgisayar mühendisliği bölümleri mezunlarından 21 uzman yardımcısı alınacak.

Mühendislik alanında, elektronik, elektrikelektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon fakülteleri veya bölümleri mezunlarından 44 uzman yardımcısı alınacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda yukarıdaki şartların yanı sıra aşağıdaki şartlar da aranır:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans öğrenimi veren, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri, hukuk fakültesi ve mühendislik alanında elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

- 01/01/1984 ve sonraki tarihlerde doğanlar

- 2018 ve 2019 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), alanlara göre aşağıda belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlar arasında alanlar itibarıyla yüksek puandan düşük puana doğru yapılan sıralama sonucunda;  Sosyal bilimler alanında, KPSSP3 veya KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile başvurduğu ilin kadro sayısının 20 katı,  Hukuk alanında, KPSSP3 veya KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile başvurduğu ilin kadro sayısının 20 katı,  Mühendislik alanında, KPSSP2 veya KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile başvurduğu ilin kadro sayısının 20 katı.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki linke gitmesi ve internet üzerinden başvuru formunu doldurup göndermesi gerekmektedir. İnternet üzerinden form gönderdikten sonra çıktısının alınıp aşağıdaki evraklarla birlikte Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta yolu ile teslim edilmesi gerekiyor.

https://kariyer.btk.gov.tr/basvuru

Başvuru formunun bilgisayar çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti,

Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği (edevlet çıktısı kabul edilir, denkliği olanlar denklik belgesini de ibraz etmelidir.),

KPSS sonuç belgesi

TÜM KAMU İLANLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN