104 Memur Alımı Yapılacak! Cumhurbaşkanlığı ve Göç İdaresi Memur Alımlarına Yoğun İlgi Sürüyor

Duyurular art arda geldi. İki kuruma toplamda 104 memur alınacak. Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın uzman yardımcısı alımı başvuruları bugün başlarken, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 45 İl Göç Uzman Yardımcısı alımı için gerçekleştireceği sınava başvurular 28 Ekim'e kadar devam edecek. Cumhurbaşkanlığı'nca yapılan resmi bilgilendirmede Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın uzman yardımcısı alımı için ayrılan kontenjan 59 olarak açıklandı.

104 Memur Alımı Yapılacak! Cumhurbaşkanlığı ve Göç İdaresi Memur Alımlarına Yoğun İlgi Sürüyor

Cumhurbaşkanlığı ve Göç İdaresi Memur Alımlarına Yoğun İlgi!

T.C. Göç İdaresi Başkanlığı'nın İl Göç Uzman Yardımcısı alımı duyurusunun ardından bugün de Cumhurbaşkanlığı'ndan memur alımı duyurusu geldi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın 59 Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı (Memur KPSS-A) alacağı duyuruldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN MEMUR ALIMI DUYURUSU YAYIMLANDI

Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nca yapılan resmi bilgilendirmede alımla ilgili, "Strateji ve Bütçe Başkanlığına Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Genel İdare Hizmetleri sınıfının 6, 7, 8 ve 9 uncu derecelerine atanacak toplam 59 adet kadro için alınacak Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıda belirtilmiştir." ifadelerine yer verilirken, aynı duyuruda kontenjan dağılımı da yer aldı. Bölümlere göre kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi oldu: 

Strateji ve Bütçe Uzman yardımcılığı için gerçekleştirilecek sınava başvuru yapacak adayların en az 4 yıllık üniversite mezuniyetinin yanı sıra, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Sosyoloji, İstatistik, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden veya yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının YÖK tarafından bu bölümlere denk kabul edilen bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

SBB MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları arasında ayrıca 35 yaş şartı da yer alıyor. Başvuru şartlarının tamamı ise aşağıdaki gibi : 

BAŞVURU SIRASINDA GEREKLİ BELGELER

SBB Memur alımı için başvuru yapacak adaylardan diploma ya da mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesi, YDS sonuç belgesi, kendi eliyle yazılmış özgeçmiş, 1 adet 4,5x6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf gibi belgeler talep edilecek. Başvurular www.sbb.gov.tr adresinden yapılabilecek. Başvuru işlemleri 4 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek. Başvuru sırasında talep edilen belgelerin tamamı aşağıdaki gibi olacak: 

İL GÖÇ UZMAN YARDIMCISI ALIMI İÇİN ADAYLARIN YOĞUN İLGİSİ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı'nın uzman yardımcısı alımının yanı sıra, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün de İl Göç Uzman yardımcılığı giriş sınavı düzenleyeceği bildirilmişti. İl Göç Uzman Yardımcılığı giriş sınavına ilişkin geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, "çişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam (45) adet İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna 11 Temmuz 2013 tarihli ve 28704 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İl Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca İl Göç Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere giriş sınavı ile İl Göç Uzman Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav başvurularının alınması ve yazılı sınav, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken, başvuru koşulları aşağıdaki gibi olmuştu: 

İL GÖÇ UZMAN YARDIMCISI ALIMI İÇİN BAŞVURULAR 28 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK

18 EKİM itibariyle başlayan başvuru işlemleri 28 Ekim saat 17.00'e kadar https://aybu.edu.tr/gpm/ adresinden online yapılacak. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 1 Kasım'da açıklanacak. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar daha sonra sınav ücreti ödeyecekler. İl Göç Uzman yardımcılığı giriş sınav ücretiyle ilgili yapılan bilgilendirmede, "Sınava girmeye hak kazanan adaylar 01 Kasım 2019 tarihinde https://aybu.edu.tr/gpm/ internet adresinde ilan edilecek olup adaylara başka herhangi bir bilgilendirme yapılmayacaktır. Sınava girmeye hak kazandığı ilan edilen adaylar 04 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 09.00’dan 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 16:00’ya kadar sınav hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla katkı bedeli olarak 90,00 TL (Doksan Türk Lirası) sınav ücretini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait Halkbank - Ankara Merkez Şubesi TR53 0001 2009 1940 0006 0001 55 nolu IBAN hesap numarasına açıklamalar kısmına adayın adı soyadı, TC kimlik numarası ve sınav adı (İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı) belirtilerek yatıracaklardır." denildi.