Türkiye’nin Kripto Parası Geliyor

Bütün dünyada dijital paralar, finans dünyasına giriş yaptı. Ülkeler, dijital paralara daha sıcak bakıyor fakat kuralları ve denetimlerini sağlayarak. Cumhurbaşkanlığı yıllık programında dijital para dikkatlerden kaçmadı. Detaylar haberimizde...

Türkiye’nin Kripto Parası Geliyor

2023 yılı cumhurbaşkanlığı yıllık programına göre gelecek yıl yani 2023 senesinde enflasyon, para politikası ile mali piyasalara ilişkin önemli adımların atılmasına devam edilecek. Merkez Bankası Dijital Türk lirası araştırma geliştirme projesi 2. faz pilot bulguları ışığında Dijital Türk Lirası’nın ödemeler açısından kullanımı testlerine gelecek yıl başlanacak. Bu dönemde, para ve mali ile gelirler politikaları koordineli bir şekilde yürütülecek.


Dijital Türk Lirası Çalışmaları Test Aşamasında

Blokzoncir tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacak. Böylece Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Dijital Türk lirası araştırma geliştirme projesi 2. faz pilot bulguları ışığında dijital Türk lirasının ödemeler açısından kullanımı testlerine başlayacak. Dijital Türk lirası sisteminin dijital kimlik ile FAST sistemleri ile AR-GE kapsamında entegrasyon çalışmaları tamamlanacak.

Toptan dijital para çalışmaları kapsamında bankalar ile araştırma, geliştirme ve test çalışmaları yapılacak.