En Çok Kripto Para Kullanan Ülkeler Arasında Türkiye 2. Sırada Yer Aldı

Küresel araştırma firması Morning Consult tarafından hazırlanan bir araştırma raporuna göre Türkiye, kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren ülkeler arasında 2. sırada yer alıyor.

En Çok Kripto Para Kullanan Ülkeler Arasında Türkiye 2. Sırada Yer Aldı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto trendlerini analiz eden raporda, şimdi de kripto para birimlerinin farklı ülkelerde kullanılma oranlarına da yer verildi. Buna göre Nijerya, listenin lideri olurken son bir ay içerisinde kripto para ticareti yapan yetişkin kullanıcıların %50 altılık oranı ile en yüksek periyot aktivitesi görülen ülke oldu. Ülkemize baktığımızda ise Nijerya'nın hemen ardından gelen ikinci en çok kripto para borsası kullanan ülke oldu.


Türkiye Kripto Para Kullanan Ülkeler İçerisinde Listenin İkinci Sırasında

Türkiye, kripto para kullanıcıları sıralamasında hazırlanan lisede 2. sırada yer aldı.

Japonya ve Çin Liste Sonunda

Buna yönelik kripto para birimi ticaretini yasaklayan Çin ile Japonya, sırasıyla %8 ve %7'lik aktivite oranları ile ticaretin en az gerçekleştirildiği ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye, Kripto Cennetinde Nijerya'nın Sonrasında Geliyor

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre %54'lük oran ile Nijerya'nın bir adım gerisinde bulunan Türkiye'yi Tayland, Pakistan, Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri ile Arjantin gibi ülkeler takip ediyor.