Bitcoin Yatırımcılarına şok! O Seviyeye Düşeceği Konuşuluyor

Kripto dünyasında sular durulmuyor. Bundan tam 1 yıl önce 100 bin dolar seviyesine kadar çıkacağı konuşulan Bitcoin kripto para birimi bugün 20 bin doların dahi üzerinde tutunmaya çalışıyor. 9 aylık kayıp oranına baktığımızda %70'in üzerinde.

Bitcoin Yatırımcılarına şok! O Seviyeye Düşeceği Konuşuluyor


Yalan, entrika, üzüntü, mutluluk, coşku ile belirsizlik gibi kavramların tamamının aynı anda ya da farklı zamanlarda yaşandığı bir piyasa var ki adına kripto denilmektedir. Küresel anlamda bir regülasyonun bulunmaması, kripto varlık piyasasında meydana gelen dalgalanmaların boyutunu gözler önüne seriyor. Bir varlığın değeri ansızın bir gelişme hatta dedikodu dahi gibi bir durumda çöp olabileceği gibi roket gibi havaya uçabiliyor. Bu sebeple riskin çok yüksek olduğu kripto varlıklara yatırım gerçekleştirirken çok dikkatli olmak gerekir. Toplam birikimleriniz içerisinde ihtiyacınızın olmayacağı çok küçük bir miktarı ayırmanız gerektiğini her seferinde dile getiriyoruz.


Bitcoin Direnmeye Çalışıyor


Özellikle de kısa vade içerisinde zengin olmanın hayali ile yanıp tutuşanlar, risk alıp elindekilerin tamamını kaybedebiliyorlar. Bundan sadece 1 yıl önce bu zamana baktığımızda Bitcoin kripto para birimi 52 bin dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyordu. Piyasada çoğunluk yeni bir ralliyi bekliyor ancak 100 bin dolarlı seviyeler geçtiğimiz sene konuşuluyordu. Kasım ayının ilk haftasına gelindiğinde kripto para birimi 69 bin seviyelerini dahi aşarak tarihi zirvesini yaşamıştı. Fakat beklenen 100 bin dolarlık seviyelere bir türlü gelinemedi ve düşüş başladı. Bugün baktığımızda bir gün kripto para birimi 20 bin dolar seviyesinin üzerinde tutturmak için adeta çırpınıyor.

Bitcoin'de Kritik Seviyeler


Bitcoin kripto para birimine uzun vadeli bir şekilde baktığımızda halen 2019 senesinin ocak ayı içerisinde başlatmış olduğu yükseliş trendi üzerinde hareketini sürdürüyor. Fakat şu an açısından etkin olan trendin haftalık bazda grafikte 8 Kasım 2021 haftasında başlangıç yapan düşüş trendi olduğu söylenebilir. Bu trendin önümüzdeki hafta açısından direnç noktası ise 25.200 dolar seviyesine kadar denk geliyor. Yani teknik manada baktığımızda paritede bu tören çizgisi hacmi bir biçimde kırılmadığı müddetçe aşağı yönlü risklerin sürmesi ile beraber yukarı hareketlerin sınırlı kaldığı bir seyir ortaya çıkardı.