KPSS Ortaöğretim - Lise Puan Hesaplama: Kaç Nete Kaç Puan Gelir, Kaç Yanlış 1 Doğruyu Götürür, 70-80 Puan İçin Kaç Net?

2020 lise KPSS için geri sayımda sona gelindi. Sınava girecek adaylar, kaç nete kaç puan geleceğini, KPSS puan hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda KPSS puan hesaplama detaylarına yer verdik.

KPSS Ortaöğretim - Lise Puan Hesaplama: Kaç Nete Kaç Puan Gelir, Kaç Yanlış 1 Doğruyu Götürür, 70-80 Puan İçin Kaç Net?

KPSS ortaöğretim puan hesaplama: Kaç Nete kaç puan gelir?

22 Kasım 2020 Pazar günü Türkiye genelinde tek oturum şeklinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/lise oturumu yapılacak. Sınav için geri sayımda sona gelinirken sınava girecek adaylar puan hesaplama formülünü, kaç nete kaç puan gelebileceğini araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda KPSS 'ye dair son bilgileri ve puan hesaplama detaylarını paylaştık.

KPSS KAÇTA BAŞLAYACAK?

2020 KPSS Ortaöğretim sınavı saat 10.15'te başlayacak. Sınav salonlarına saat 10.00'dan sonra kimse alınmayacak. Sınav 130 dakika sürecek ve saat 12.25'te sona erecek. 

KAÇ SORU?

KPSS Ortaöğretim/Lise sınavında adaylara genel yetenek testinden 60 ve genel kültür testinden 60 olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. KPSS'de 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürür.

PUAN HESAPLAMA FORMÜLÜ

KPSS lise puan hesaplama formülü şu şekilde:

KAÇ NETE KAÇ PUAN GELİR?

KPSS puan hesaplama robotları üzerinden yapılan net hesaplamasında sonuçlar şu şekilde çıkmaktadır:

Siz hedef olarak kaç puan istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KPSS SONRASI

22 Kasım günü yapılacak KPSS'den sonra adaylar bilgi alış verişi için Kamu bülteni sayfasında olacak. Sınav sonrası soru ve cevaplardan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Kaynak: Kpssuzmanı. com