KPSS 2020/2 Memur Alımında Tercih Ücreti Var mı, Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Cevaplar

KPSS tercihleri ile kamuya yapılacak memur alımında tercih ücreti ve sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

KPSS 2020/2 Memur Alımında Tercih Ücreti Var mı, Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Cevaplar

KPSS 2020/2 tercihlerinde ücret var mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 30 Aralık günü bir duyuru yayımladı ve en az ortaöğretim mezunu adaylar arasından kamu personeli ataması yapılacağını duyurdu. 1600'den fazla memur kadrosu için yapılacak atamalarda adaylar tercihlerini ÖSYM'ye iletmeye devam ediyor. Tercih kılavuzu detayları için Tıklayın

KPSS TERCİH ÜCRETİ VAR MI?

Hemen cevaplayalım YOK. ÖSYM, geçtiğimiz yıllarda başlattığı uygulama ile adaylardan tercih ücreti almaya başladı. Ancak ÖSYM, sınavdan sonraki ilk tercihlerde tercih ücreti almayacağını duyurmuştu. 2020'de yapılan KPSS'lerden sonraki ilk tercihler 2020/2 KPSS tercihleri olduğu için ücret alınmayacak.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli değil. 7 OCak 2021 günü tercihler sona erecek ve daha sonra sonuç açıklaması için geri sayım başlayacak. Daha önceki tercihlere baktığımızda genelgde sonuçların 1 ile 2 hafta içinde açıklandığı görüldü.  Sonuçların 14-22 Ocak tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. 

Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için  TIKLAYIN