KPSS 2020/2 Memurluk Tercih Kılavuzu Yayımlandı (Mülakatsız Memur Alımı KPSS Lise Önlisans Lisans Tercih Robotu Yayımlandı mı?)

ÖSYM Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2020/2 KPSS memurluk tercih kılavuzunun yayımlandığına yer verildi. En az ortaöğretim mezunu adaylar arasından yapılacak memur alımında başvurular ÖSYM Ais üzerinden alınmaya başladı. Tercihlere ilişkin son bilgiler, tercih kılavuzu ve başvuru detayları yazımızda.

KPSS 2020/2 Memurluk Tercih Kılavuzu Yayımlandı (Mülakatsız Memur Alımı KPSS Lise Önlisans Lisans Tercih Robotu Yayımlandı mı?)

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu yayımlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika duyurusu yayımlandı ve kamu kurum kuruluşlarına merkrezi atama yöntemi ile memur alımı yapılacağına yer verildi. En az ortaöğretim/lise mezunu adaylar arasından mülakatsız olarak yapılacak kamu personeli alımında başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

Yayımlanan kılavuzda , nitelik koduna göre adaylar tercih yapabileceği kadroları belirleyecek ve ÖSYM ais üzerinden tercihlerini iletecek.

MEMURLUK TERCİH KILAVUZU

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan KPSS 2020/2 duyurusu ve kılavuzlar şu şekilde:

KPSS-2020/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzuna saat 11.45’ten itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Önceki tercihlerde düz memurluk taban puanları için TIKLAYIN

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

KPSS tercihleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

KPSS TERCİH ROBOTU YAYIMLANDI MI?

Önceki yıllarda DPB ve e Devlet kapısı üzerinden tercih robotu yayımlanıyordu. Ancak son KPSS tercihlerinde tercih robotu yayımlanmadı. 

TERCİH ÜCRETİ YOK

KPSS 2020/2 tercihler, 2020 'de yapılan KPSS'lerden sonraki ilk tercihler olduğu için tercih ücreti olmayacak. 

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN