Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na Sistem Programcısı Alımı Yapılacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na sistem programcısı alımı yapılacak. Başvurular 12 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na Sistem Programcısı Alımı Yapılacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na Sistem Programcısı Alımı Yapılacak

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı'na sistem programcısı unvanında personel alımı yapılacağına dair duyuru Posta Gazetesi, BİK ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıldı. YÖK'ten yapılan resmi duyuruda sistem programcısı alımına başvuru yapmak isteyen adayların 35 yaşını aşmamış olması, ingilizce, almanca, fransızca dillerinden en az birisi için YDS'ye girmiş ve D düzeyinde puan almış olması, 657 sayılı DMK'nın 48 maddesindeki koşulları ve askerlik şartını yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Başvuru yapacak adayların ayrıca ilandaki özel şartları da yerine getirmesi gerekiyor.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

a. Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b. Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek
c. 2018 KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
d. Microsoft ve/veya Linux Sunucu İşletim sistemleri kurulumu ve yönetimi
e. Dosya, klasör, yazıcılar, uygulamalar, web siteleri gibi erişilen nesnelerin oluşturulması kurulumu ve yönetimi
f. Ağ topolojisi, yönlendirme (routing), IP adresleme, isim çözümleme sistemleri (DNS), sanal özel ağlar (VPN), uzaktan erişim sistemleri (RAS), NAT benzeri sistemlerin tasarlanması, kurulumu ve yönetimi.
g. Kaynaklara olan erişimin kontrolü ve denetlenmesi, sistemlerin tasarımı, kurulumu ve yönetimi.
h. Sanallaştırma yazılımları (Vmware, Hyper-V, vb.)
i Active Directory benzeri dizin servisleri ve Windows Server Sistem etki alanlarının (domain) ve kullanıcı hesaplarının tasarlanması, kullanıcı profilleri, politikalarının belirlenmesi kurulumu ve yönetimi.
j. Kamera, Video konferans sistemlerinin donanım, sistem ve yazılımı
k. Konularında bilgili/deneyimli olmak.
l. Analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın ve iletişim becerisi yüksek
m. Yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilen,
n. Dokümantasyona önem veren ve bunu düzenli olarak yapabilmek
o. Tercihen aşağıdaki sertifikalardan en az birine sahip olduğunu belgelemek,

  • Microsoft Certified IT Professional (MCITP)

  • Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS)

  • Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)

  • Microsoft Certifıed Solutions Expert (MCSE)

  • Microsoft Technology Associate (MTA)

Başvurular www.yok.gov.tr adresinden temin edilecek başvuru formunun doldurulması ve fotoğraf yapıştırılmasından sonra talep edilen diğer belgelerle birlikte Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/ Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek. Başvuru sırasında gerekli belgeler ve diğer detaylar YÖK resmi sitesinden öğrenilebilir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA