THY İkinci Pilot ve Kabin Memuru Alacak: İlan Tarihi Hakkında Açıklama Geldi

Türk Hava Yolları tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2019 yılı personel alımı ilan tarihlerine yer verildi.

THY İkinci Pilot ve Kabin Memuru Alacak: İlan Tarihi Hakkında Açıklama Geldi

THY personel alımı hakkında açıklama geldi.

On binlerce gencin büyük bir merakla beklediği THY personel alımı hakkında açıklama geldi.  335 uçaklık filosu ile 259 uluslararası, 50 yurtiçi olmak üzere toplamda  309 noktaya uçuş gerçekleştiren  dünya havayolu taşıma sektörünün öncü şirketi Türk Hava Yolları, filosuna katılacak uçaklar ile kapasite artışlarına ve yeni hat açılışlarına gidecek.  Bu yıl toplamda 80 milyon yolcu taşımayı hedefleyen THY, geniş gövdeli ve tek koridorlu uçak ihtiyacının temini kapsamında filosuna Airbus ve Boeing'den yeni uçaklar katacak.

PERSONEL ALIMI YAZ DÖNEMİNDE

İstanbul Havalimanı 'nın faaliyete girmesi iel birlikte daha da büyüyecek olan THY,  artan uçuş ekibi ihtiyacını karşılamak adına yeni personel alımı için 2019 yılında da ilana çıkacak.

Şu an aktif pilot ilanları olan THY yetiştirmek için aradığı üniversite mezunları arasından seçtiği pilot aday adayı ilanını da Haziran ayında yayınlayacak. Bunun yanı sıra kabin görevlisi alımıyla ilgili de yaz döneminde ilana çıkması bekleniyor.

THY  uçuş ekibine, Ocak-Mart döneminde yeni 1182 kabin memuru daha katıldı.

Yeni alımlarda Kolombiya, Mauritus, Litvanya ve Ukraynalılardan oluşan kabin memurları da yer aldı. THY'de 31 Aralık 2018 tarihinde 10 bin 593 olan kabin personeli sayısı, 31 Mart 2019 itibariyle yüzde 19 artışla 11 bin 775'e çıktı.31 Aralık 2018 tarihinde 5 bin 213 olan pilot ve pilot adayı sayısı ise 31 Mart 2019 tarihi itibariyle 5 bin 341'e yükseldi. Türk Hava Yolları personel sayısı da yüzde 16 artarak 28 bin 183 oldu.

THY İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

THY personel alımı ilanını bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA