Sayıştay KPSS'siz Memur Alımı Başvuru Duyurusu ÖSYM'den Geldi

Sayıştay Başkanlığı, KPSS şartı olmadan memur alımı için duyuru geldi. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda başvuru kılavuzu erişime açıldı.

Sayıştay KPSS'siz Memur Alımı Başvuru Duyurusu ÖSYM'den Geldi

Sayıştay Başkanlığı memur alımı başvuru başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda Sayıştay Başkanlığı 46 memur alımı sınav başvurularının başladığına yer verildi. ÖSYM'den yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2019-Sayıştay Eleme),  23 Şubat 2019 Pazar günü Ankara’da yapılacaktır.

Sınava başvurular, 08-15 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak olup adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, Kılavuz ile Başvuru Bilgilerine ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Başvurular saat 10.00'dan itibaren başlatılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak,
  • Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)
  • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,
  • Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak,

BAŞVURU ÜCRETİ 246 TL

Sayıştay personel alımı başvurusu yapmak isteyen adayların 246 TL başvuru ücretini yatırması gerekmektedir. ÖSYM üzerinden başvurusunu yapan adaylar, başvuru sonrası ücreti yatırdıktan sonra müracaatını tamamlamış olacak.

BAŞVURU KILAVUZU

Sayıştay personel alımı başvuru kılavuzu için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA