PTT KPSS'siz Kamu Personel Alımı 2020'ye Kaldı

PTT 2019 yılı personel alımı iptal edildi. Danıştay 'ın yönetmelik durdurma kararı sonrası PTT yönetmelik hazırlıkları devam ederken , personel alımı 2020 yılına kaldı.

PTT KPSS'siz Kamu Personel Alımı 2020'ye Kaldı

PTT personel alımı 2020 'ye kaldı.

PTT 2019 yılı personel alımı için geçtiğimiz gün bir açıklama geldi. PTT 'nin yetkili sendikası Birlik Haber Sen tarafından yapılan açıklamada 2019 yılı personel alımlarında son duruma değinildi. 

SON ÇEYREKTE ALIM OLACAKTI

PTT Nisan ayı KİK toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 2019 yılı personel alımlarının yılın son çeyreğinde yapılacağına yer verildi. KİK toplantısının ardından yapılan açıklama sonrası adaylar sınav hazırlıklarına başladı.

Ancak PTT 'den kötü haber geçtiğimiz gün geldi. Kamubulteni.com 'da yayımlanan birlik Haber Sen 'in açıklamasında PTT 'nin personel alımının gecikeceğine yer verildi. 

Açıklamada "Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda faaliyet gösteren sendikalardan biri Danıştay 12.  Dairesi’nde 2018/1775 esas numarasıyla açtıkları dava ile personel alım ve unvan yükselme yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulmasına neden olmuşlardır." ifadelerine yer verildi ve şu şekilde açıklama sürdürüldü:

"Bu nedenle planlanan personel alımı bir yönetmelik olmadığı için gerçekleştirilememektedir. PTT A.Ş. durdurulan yönetmeliğe alternatif bir yönetmelik çalışması hazırlayıp bunu Cumhurbaşkanlığı nezdinde en kısa sürede çıkartılması için çalışmalarına devam etmektedir."

YÖNETMELİK HAZIRLANDIKTAN SONRA İLAN GELECEK: İLAN 2020 'YE KALDI

PTT personel alımı için ilan , Yönetmeliğin Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından gelecek. 

Yönetmelik hazırlıklarının Aralık ayına kadar tamamlanması bekleniyor. Bu nedenle PTT personel alımı 2020 yılına kaldı.

KADIN ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

PTT ilanını bekleyen kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

PTT PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN