PTT KPSS'siz 110 Personel Alımı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

PTTPAL en az ilkokul mezunu 1100 personel alımı duyurusu dün geldi. Söz konusu duyuru için başvuru kılavuzu yayımlandı ama başvuru ekranı hala açılmadı. Öte yandan kadın adaylarda mezuniyet şartı şoku yaşandı.

PTT KPSS'siz 110 Personel Alımı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

PTTPAL personel alımında adaylara şok.

Önceki gün gelen açıklamada PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş 'ye en az ilkokul mezunu adaylar arasından 1100 personel alımı yapılacağına yer verildi. İlan metninin de yayımlanmasının ardından adaylar başvuru ekranı için araştırmalara başladı.

Biz de Kamubulteni.com olarak önceki gün kaleme aldığımız yazımızda başvuru şartlarını detaylı olarak takipçilerimize aktarmış ve PTTPAL personel alımı başvuru ekranını vermiştik. Ancak PTTPAL 'un personel alımı başvuru sayfasına baktığımızda ilanların yayından kaldırıldığı görülmektedir. 

YOĞUN MESAJ GELDİ

KPSS'siz olması ve en az ortaokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılması nedeniyle adayların ilgisini çeken personel alımında başvuru ekranına ulaşamayan adaylar Kamubulteni.com 'a ilanların neden yayından kaldırıldığını sordu. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların kafasındaki soru işaretlerini giderme adına haberimizi yazdık.

BAŞVURU EKRANI NEDEN KAPATILDI?

Önceki gün PTTPAL 'in yayında olan 3-4 ilanı vardı. Ancak bu ilanlar bahsedlen 1100 personel alımı için değildi. 1100 personel alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı. Başvuru ekranı ise henüz açılmadı. PTTPAL 'ın bu ilanları için de başvuru ekranı önümüzdeki hafta açılacak. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

2018 HEDEFİ

2018 yılı sonuna kadar, İstanbul Avrupa, Anadolu yakalarında ve Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Kocaeli illerinde toplam 6 Nakit Merkezi kurarak, TCMB Madeni Para Konsinye Deposu işlemleri ile PTT Merkez, Şube ve ATM’lerine hizmete başlanması hedeflenmiştir

2019 HEDEFİ

2019 sonu itibariyle toplam 40 şube, 360 zırhlı araç ve 1.100 personelle TÜM ÜLKE ÇAPINDA PTT merkez, şube ve ATM’lerine hizmet veriyor olmayı ve TCMB ile yapılan protokol doğrultusunda 24 merkezde MADENİ PARA KONSİNYE DEPO’larını işletmeyi hedefliyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak.
  • Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak
  • Erkekler için askerliğini yapmış olmak.
  • Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak.
  • İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak.
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak.
  • Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak.
  • 5188 Sayılı Kanun gereği silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak.
  • Tercihen Para ve Değerli Eşya Taşımacılığı konusunda tecrübeli olmak.

İLKOKUL MEZUNU KADIN ADAYLAR TEPKİLİ

Dün yayımlanan duyuruda alımların en az ilkokul mezunlarından yapılacağı söylendi. Ancak erkeklerde ilkokul mezunu adaylarar arasından alım yapılırken kadınlarda bu şart en az lise. Bu durum kadın adayların tepkisini çekti.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER