KPSS'siz ve KPSS ile Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na En Az Lise Mezunu Personel Alınacak

Sağlık Bakanlığı'nın 6 bin personel alımı duyurusuna yoğun ilgi devam ederken, Adalet Bakanlığı'ndan da yeni memur alımları duyurusu geldi. Güvenlik görevlisi alımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme ve çok daha fazlası personel alımlarıyla ilgili tüm gelişmelerin yer aldığı kamubulteni internet sayfasında.

KPSS'siz ve KPSS ile Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na En Az Lise Mezunu Personel Alınacak

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na En Az Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alınacak

Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından ve Adalet Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde art arda yayımlanan duyurularda bir çok pozisyon için alım yapılacağı belirtilmiş, alımlarla ilgili başvuru süreci, şartları ve diğer detaylar kamuoyu ile paylaşılmıştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU SÜRECİ VE DİĞER DETAYLAR

Dün siz değerli ziyaretçilerimizle Sağlık Bakanlığı'nın 6 bin personel alımı hakkında başvuru işlemleri ve alınacak şehirlere dair detaylı bir bilgilendirme yapmıştık. Sağlık Bakanlığı'nın güvenlik görevlisi alımları ortaöğretim mezunu işçi alımı statüsünde gerçekleşeceği için ilgili alımda kpss şartı yer almayacak. Başvuru yapacak adaylar kura sürecine tabi tutulacak. İlgili haberimize göz atmak için TIKLAYINIZ.

ADALET BAKANLIĞI'DA GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALACAK

Sağlık Bakanlığı'nca ilan edilen kadrolar arasında ambulans şoförü ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına yoğun ilgi olduğu gözlemlenirken, Adalet Bakanlığı'da koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, Bakanlığı'n merkez teşkilatına en az lise ve dengi okullardan mezun koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağına dikkat çekilirken başvuru yapacak adaylarda KPSS şartının yanı sıra aranacak genel ve özel şartlar da ilgili duyuruda yer aldı.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

Adalet Bakanlığı Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Genel Şartları 

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Özel Şartları

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1989 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak.
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı için başvuru işlemleri 7 Ocak 2019 tarihinde başlayacak 22 Ocak 2019 tarihi mesai bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne yapılacak. Başvurular şahsen ya da son başvuru tarihine kadar iadeli taahhütlü posta ile yapılabilecek. Başvuru sırasında adaylardan talep edilen belgeler, sınav süreci ve diğer detaylara aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU SÜRECİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLENDİRME İÇİN TIKLAYIN.

DİĞER ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN.