DT Genel Müdürlüğü İŞKUR Üzerinden İşçi Alımı Yapacak (Temizlik İşçisi, Şoför, Güvenlik Görevlisi ve Yer Gösterici Alımı)

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne 56 işçi alımı yapılacak. İŞKUR üzerinden 56 kişilik işçi alımı için ilana çıkan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne, temizlik işçisi, güvenlik görevlisi, kaloriferci, şoför, aşçı ve yer gösterici alınacağı bildirildi. Söz konusu alımla ilgili duyuruda başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağına yer verilirken, 'Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı ve Bölge Tiyatro Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kur

DT Genel Müdürlüğü İŞKUR Üzerinden İşçi Alımı Yapacak (Temizlik İşçisi, Şoför, Güvenlik Görevlisi ve Yer Gösterici Alımı)

DT Genel Müdürlüğü Temizlik İşçisi, Şoför, Güvenlik Görevlisi ve Yer Gösterici Alımı Yapacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne 56 işçi alımı yapılacak. İŞKUR üzerinden 56 kişilik işçi alımı için ilana çıkan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne, temizlik işçisi, güvenlik görevlisi, kaloriferci, şoför, aşçı ve yer gösterici alınacağı bildirildi. Söz konusu alımla ilgili duyuruda başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağına yer verilirken, 'Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı ve Bölge Tiyatro Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda dağılımı gösterilen "Sürekli İşçi" alımı yapılacaktır.' denildi.  Bazı unvanlar için KPSS şartı aranırken, lise mezuniyeti isteyen unvanlar için kpss şartı aranmadığı bildirildi.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ DUYURULAR İÇİN TIKLA VE KATIL.

TEŞKİLATI

İLİ

KADROSU

NORMAL STATÜ

Merkez

Ankara

Şoför

6 Kişi

Merkez

Ankara

Temizlik

6 Kişi

Merkez

Ankara

Kaloriferci

1 Kişi

Taşra

Ankara

Şoför

2 Kişi

Taşra

Ankara

Temizlik

5 Kişi

Taşra

Ankara

Güvenlik

3 Kişi

Taşra

Ankara

Kaloriferci

2 Kişi

Taşra

İzmir

Şoför

1 Kişi

Taşra

İzmir

Temizlik

6 Kişi

Taşra

İzmir

Güvenlik

4 Kişi

Taşra

İstanbul

Şoför

3 Kişi

Taşra

İstanbul

Temizlik

2 Kişi

Taşra

Bursa

Şoför

1 Kişi

Taşra

Bursa

Temizlik

2 Kişi

Taşra

Bursa

Aşçı

1 Kişi

Taşra

Antalya

Şoför

1 Kişi

Taşra

Antalya

Temizlik

2 Kişi

Taşra

Antalya

Güvenlik

2 Kişi

Taşra

Konya

Temizlik

2 Kişi

Taşra

Adana

Güvenlik

1 Kişi

Taşra

Diyarbakır

Güvenlik

3 Kişi

Taşra

Diyarbakır

Yer Gösterici

1 Kişi

DT Genel Müdürlüğü işçi alımı için başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar : 

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

2) 18 yaşını tamamlamış olmak.

3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

4) Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

5) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

6) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

7) Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.

8) Her aday, Türkiye Iş Kurumu'nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

9) Adayların Türkiye iş Kurumu'nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

ıo) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.

ıı) işe alınacak işçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.

12) Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan - sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

l) Kurumumuz Merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere alınacak olan;

a. Kapıcı - Kaloriferci kadroları için önlisans düzeyindeki

2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

b. Aşçı kadrosu için ön lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

c. Yer Gösterici kadrosu için lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P3 Puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

d. Temizlik Elemanı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları arasından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katıkadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

e. Güvenlik Elemanı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları arasından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katıkadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

f. Şoför (Yolcu Taşıma) kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları arasından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Başvuru özel şartlarının tamamına İŞKUR üzerinden erişim sağlanabilecek. Başvurular 22 Temmuz ile 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden yapılacak.