Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Memur Alımı Sınavı Başvuruları Sona Eriyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Memur Alımı için sınav başvuruları https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden devam ediyor. Memur alımı başvurularının 31 Ocak 2020 tarihi itibariyle sona ereceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Memur Alımı Sınavı Başvuruları Sona Eriyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na İletişim Uzman Yardımcısı alımı için gerçekleştirilecek sınava başvuru işlemlerinde son sürece girildi. İşlemler 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na İletişim Uzman yardımcısı alımı için gerçekleştirilecek sınava 13 Ocak itibariyle başlayan başvuru işlemlerinde sona gelindi.

YENİ BEKÇİ ALIMI, ASKERİ PERSONEL ALIMI, POLİS ALIMI VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE ABONE OL. YENİ DUYURULAR BİLDİRİM HALİNDE GELSİN.

İletişim Başkanlığı'nca yapılan resmi bilgilendirmede personel alımıyla ilgili, "İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 30 (otuz) adettir. Giriş sınavını kazananların atamaları GİH sınıfından 8 ve 9’uncu derece kadrolara yapılacaktır." denilmiş, Ankara'da gerçekleşecek sınava başvuru yapmak isteyen adayların mezuniyet şartının yanı sıra başvuru genel şartlarını da yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar şu şekilde oldu: 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
b) 01/01/2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren
- Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden (10 kişi)
- İletişim fakültelerinden (10 kişi)
- Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri – 5 kişi) veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümleri– 5 kişi veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
(2) Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.
(3) İlgili bölümlerden herhangi birine yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.
(4) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık (www.iletisim.gov.tr) resmi internet sitesinden ilan edilecektir.
(5) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere de yer verilecektir.

SINAV BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Başvurular https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden 90 TL'lik sınav ücreti yatırılarak yapılacak. Sınav ücretine dair yapılan bilgilendirmede, "Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 90 (doksan) TL’dir. Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir." denilirken, adayların başvuru sırasında gerekli belgeler ve diğer detaylara resmi sayfadan erişebileceğine yer verildi.