Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı KPSS Şartsız Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde personel alımı yapılacağı ilanı yayımlandı. Başvuru şartları ve diğer detaylar…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı KPSS Şartsız Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından sınavla uzman yardımcısı alımı yapılacak. Toplamda 30 personeli alımının yapılacağı kadrolar için lisans mezun olma şartı bulunuyor.

KPSS Şartı Var Mı?

Başvuru için herhangi bir KPSS şartı aranmıyor. İlgili bölümlerden mezun olan adaylar ve şartları uygun olanlar giriş sınavına alınacak. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar ön eleme yazılı yarışma sınavına davet edilecek.

Sınav Katılmak İçin Gerekli Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

b) 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (01/01/1988 tarihi ve sonrasında doğanlar) olmak,

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren;

- Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, - İletişim fakültelerinden,

- Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden,

- İlgili fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden,

veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Yarışma Sınavı

Başvurusu olumlu olup sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sınav programı, sınav adresleri ve diğer detaylar Başkanlık resmi internet sitesinden (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını online olarak 19 Aralık 2022-2 Ocak 2023 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİÖDM) web sitesi http://gaziodm.gazi.edu.tr adresindeki duyuruda yer alan adımları takip ederek https://basvuru.gazi.edu.tr adresi üzerinden yapacaktır. (2) Adaylar ilk adımda https://basvuru.gazi.edu.tr ana sayfasında yer alan “Sisteme Kayıt Olmak İstiyorum” sekmesinden sisteme kayıt olacaktır. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylar sınav başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Sınav Başvuru Ücreti

Sınava katılmak isteyen adaylar 130 TL olan sınav başvuru ücretini yatırmak zorundadır. Sınav başvuruları tamamlandıktan sonra, yapılan değerlendirme sonucu başvuru formunu eksiksiz dolduran adayların 09/01/2023-15/01/2023 tarihleri arasında sınav ücretini https://odeme.gazi.edu.tr/ adresinden yatırmaları gerekmektedir. Ödeme, sınav başvurusu esnasında GAZİÖDM’nin Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla yapılacaktır.

Başvuru esnasında, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde ön cepheden, yüzü açık olarak son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafının sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adayların, sınav başvurusu sırasında durumlarını belirtmeleri gerekmektedir. GAZİÖDM tarafından yapılan değerlendirme sonucunda adaylar durumlarına uygun şekilde sınava alınacaklardır.

SINAVLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /