Adalet Bakanlığı KPSS'siz 5000 Uzlaştırmacı Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Adalet Bakanlığı 2021 yılı uzlaştırmacı alımı başvurusu başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada müracaatların UYAP üzerinden alınmaya başladığına yer verildi. İşte başvuru detayları.

Adalet Bakanlığı KPSS'siz 5000 Uzlaştırmacı Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

5 bin uzlaştırmacı alımı başvurusu başladı.

Adalet bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS puan şartı aranmadan personel alımı yapılacağına yer verildi. Uzlaştırmacı alımı için yayımlanan duyuruda başvuruların bugün başladığına yer verildi. Toplamda 5 bin personel alımı için 9 Mayıs 2021 günü sınav yapılacağına yer verildi. 

YAZILI SINAV

Adalet Bakanlığı açıklamasında yazılı sınav hakkında "Yazılı sınav, Anadolu Üniversitesi tarafından 9 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (AnadoluAvrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacaktır. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 150 (yüz elli) dakika sürecektir. Adayların sınavda uyması gereken kurallar Ek1’de yer almaktadır.

Sınavın organizasyonu ve uygulanması tamamen Anadolu Üniversitesi’nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Sınav soruları 100 adet olup, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı ve 2 (iki) kitapçık türünde olacaktır. Cevap kâğıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen sorular olması durumunda, söz konusu sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır." denildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Uzlaştırmacı alımı ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşıması gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Tam ehliyetli olmak,

c) Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

ç) Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat, maliye alanlarında veya polis akademisinde en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak,

d) Kasten işlenmiş bir suçtan mahkum olmamak,

e) Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak,

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

5 bin uzlaştırmacı alımı için başvurular alınmaya başladı. Başvurusunu yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek müracaatını UYAP üzerinden yapması gerekmektedir:

https://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/giris.jsp

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada e şifre ile giriş linkine tıklayın ve e Devlet şifrenizle giriş yapın. UYAP sistemine girdikten sonr aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda soldaki menüde SINAV BAŞVURU FORMU yazan yere tıklayın ve müracaatınızı yapın.

Başvuru belgeleri:

1- Uzlaştırmacı eğitimini tamamladığını gösterir belge,

2- Hukuk Fakültesi mezunları yönünden; Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu gösteren diploma veya bitirme belgesi sureti. Mezuniyet belgesi e-Devlet’ten alınarak da gönderilebilecektir.

3- Hukuk fakültesi mezunu dışındaki hukuk öğrenimi görmüş adaylar yönünden; mezun olduğu bölümü gösteren diploma veya bitirme belgesinin sureti ile not dökümünü gösterir belge (transkript). Mezuniyet belgesi e-Devlet’ten alınarak da gönderilebilecektir. Transkriptlerin okunaklı olması gerekmektedir. Adaylar sisteme taradığı transkripti ve diğer tüm belgeleri, taradıktan sonra okunaklı olup olmadığını kontrol etmelidir.

4- Yüksek öğrenimini yabancı ülkelerdeki bir hukuk fakültesinde ya da siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat, maliye alanlarında yapmış olanların ise Türkiye’deki ilgili 3/8 fakültelerin programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olduğuna dair verilecek onaylı belge (Denklik Belgesi),

5- Önceki sınavlara başvurmuş adaylar da aynı yöntemle başvuru yapacaklardır. Bu nedenle adayların önceki sınavlarda gönderdikleri belgeler dikkate alınmayacaktır.

İlan metni için TIKLAYIN.PDF

ADALET BAKANLIĞI VE CTE İLANI

10 bin personel alımı için Ocak ayının sonunda yayımlanacak dendi. Ancak ilan gelmedi. Adaylar ilanın yayımlanmasını bekliyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için  TIKLAYIN