2500 Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Özel Güvenlik Görevlilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2020 yılında şirketin 2500 güvenlik görevlisi alımı yapacağına yer verildi.

2500 Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

2500 güvenlik görevlisi alımı açıklaması

Dünya genelinde 59 ülkede faaliyet gösteren ve Türkiye'de de 20 bin çalışanı olan Securitas,  güvenlik görevlisi olarak çalışan personellerin aldıkları maaşları, mesaileri, sosyal hakları ve izin haklarının iyileştirilmesi için bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı Çalışma Bakanlığı 'na ileteceklerini söyledi. 

Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve 2020 asgari ücretin güvenlik görevlileri için kabul edilemez olduğunu , özel güvenlik sektöründe çalışan personellerin bu ücretin en az yüzde 30 üzerinde maaş alması gerektiğini söyledi. 

Şirket olarak bunu yapmalarının rekabet sorununu ortyaa çıkaracağını söyteyen Kösereisoğlu , haksız rekabet çıkmaması için bir çalışma yapılması gerektiğine yer verildi. 

İstihdam potansiyeli yüksek olan güvenlik sektöründe personellere maşlarının iyileştirilmesini gerektiğini söyleyen Kösereisoğlu  şunları söyledi:

“Ancak sektörde devinim çok yüksek, insanlar ilk fırsatta bu işi bırakıyor. 20 bin çalışanıyla kurumsal bir firma olmamıza karşın bizde bile işgücümüzün yüzde 30’u yıllık olarak değişiyor. Sektörün çalışanlar açısından cazip hale getirilmesi gerekiyor. Üstlenilen risklerle menfaatler arasındaki dengesizliğin giderilmesi için bakanlığa sunmak üzere bir çalışma yapıyoruz”

ÇALIŞMA ŞARTLARI

Kösereisoğlu, yaptığı açıklamada haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi ve fazla mesai ücretlerinin yüzde 50 değil yüzde 100 fazla olarak verilmesi gerektiğini söyledi. 

ŞİRKET OLARAK 2 BİN-2 BİN 500 PERSONEL ALINACAK

2020 yılında 2 bin ila 2 bin 500 yeni istihdam yaratmayı planladıklarını kaydeden Kösereisoğlu, “Güvenlik sektörü doğru yönlendirilirse istihdam potansiyeli en yüksek sektörlerden biri. Cirosal büyüklüğü 12 milyar TL civarında, 2020’de 15 milyar TL’yi yakalayacağımızı öngörüyoruz. Sektörde şu anda yaklaşık 300 bin kişi çalışıyor. 2019’da 20 bin istihdam yarattık, 2020’de en az 28 bin kişilik daha istihdam yaratmayı hedefliyoruz.” dedi. 

https://www.securitas.com.tr/bize-katilin/

Güvenlik görevlisi alımına başvuru yapmak için yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada bildilerinizi girerek müracaatınızı yapın.

TÜM KAMU İLANLARI, GÜVENLİK PERSONELİ ALIMI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

2020 ÖGG SINAV TARİHLERİ

2020 yılı ÖGG sınav tarihleri için TIKLAYIN