Türk Astronot Alımında Başvuru ve Mezuniyet Şartları Açıklandı (Milli Uzay Projesi Başvurusu Nasıl Yapılacak?)

Uzaya gidecek Türk vatandaşının 2023 yılında gönderilmesi bekleniyor. Uzaya gidecek Türk vatandaşında aranacak şartlar ve adayların hangi bölümlerden mezun olması gerektiği konusunda açıklama geldi.

Türk Astronot Alımında Başvuru ve Mezuniyet Şartları Açıklandı (Milli Uzay Projesi Başvurusu Nasıl Yapılacak?)

Türk Astronot alımında başvuru şartları ve mezuniyet detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve 2023 yılında bir Türk Astronotun Ay'a gideceğini söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. Uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası iş birliğiyle hayata geçireceğiz. 2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz." dedi.

TÜRK ASTRONOT ALIMINDA MEZUNİYET

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınan son bilgilere göre Türk Astronot alımında adayların bilim, teknoloji, mühendislik veya matematik alanlarda eğitim almış olması şartı aranacağı bildirildi.

FİZİKSEL ŞARTLAR

Alınacak adayların fiziksel şartları da taşıması gerekmektedir. Uzay ortamına dayanıklı adaylar arasından yapılacak alımda bir dizi test yapılacak.

SİVİL YA DA ASKERİ PERSONELLER ARASINDAN

Astronot adaylarının havacılık ve uzay alanlarında deneyim sahibi olması tercih sebebi olurken, adaylar sivil veya askeri personel arasından seçilebiliyor.

TANSİYON - GÖZ ŞARTI

Astronot adaylarının uzak ve yakın görme keskinliğinin her iki gözde de 20/20 seviyesinde olması veya cerrahi işlemlerle bu seviyeye getirilmesi bekleniyor. Adaylarda, tansiyon problemlerinin olmaması şartı da aranıyor.

ALKOL VE SİGARA

Alınacak personellerin alkol ve sigara kullanmaması herhangi bir hastalığı olmaması ve prikolojik rahatsızlığının olmaması gerekiyor.

Siz başvuru yapacak mısınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.