T.C. Sağlık Bakanlığı'na KPSS A Memur Alımı için Başvurular Başlıyor

T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na müfettiş yardımcılığı giriş sınavı ile müfettiş yardımcısı alımı (KPSS A Memur alımı) gerçekleştirilecek. Başvurular 9-20 Aralık tarihleri arasında şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek. Başvuru yapacak adayların iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı'na KPSS A Memur Alımı için Başvurular Başlıyor

T.C. Sağlık Bakanlığı'na KPSS A Memur Alımı için Başvurular Başlıyor

T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na müfettiş yardımcılığı giriş sınavı ile 16 müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştirilecek.

Kamu Bülteni'ni youtube'dan takip ederek son dakika haberlerine kolaylıkla erişim sağlayabilirsin. Yeni açılan youtube sayfasına abone olmak için tıkla.

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımına ilişkin yapılan resmi bilgilendirmede, "T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere, genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 16 (Onaltı) adet Müfettiş Yardımcısı kadrosu için, 20-31/01/2020 tarihleri arasında, Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken, giriş sınavına başvuru yapmak isteyen adayların 657 sayılı DMK'nın 48'inci maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra, "iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden" mezuniyet şartı ve diğer şartları da yerine getirmesi gerektiği belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARINA DİKKAT

Başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar aşağıdaki gibi olacak: 

BAŞVURULAR 9-20 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA ALINACAK

T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın personel alımı için başvurular talep edilen belgelerle birlikte 9-20 Aralık tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Sk. No:9 Kat:6 06800 Çankaya/ANKARA adresine posta ya da kargo yoluyla yapılacak. Şahsen başvuruların 09:30 ile 18.00 saatleri arasında alınacağına yer verilen resmi bilgilendirmede, "Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar; Başkanlığımız resmi internet adresinde (www.teftis.saglik.gov.tr) yayımlanan “Sınav Başvuru Formu” nu ıslak imzalı, eksiksiz ve doğru bir şekilde düzenleyip, KPSS sonuç belgesi, yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesi, varsa denklik belgesinin birer sureti ve iki adet fotoğrafla birlikte 9 – 20 Aralık 2019 tarihleri arasında, T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Sk. No:9 Kat:6 06800 Çankaya/ANKARA adresine posta/kargo yoluyla veya hafta içi 09:30- 18:00 mesai saatleri arasında şahsen teslim edeceklerdir." denildi.  

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA KONTENJAN DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı Personel alımı giriş sınavı için kontenjan dağılımı ise aşağıdaki gibi oldu:

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA