Rekor Sayıda Alım Açıklaması Geldi: 5 Bin 400 Personel Alınacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yaptığı son dakika açıklamasında 2019 yılı personel alımlarına değindi ve rekor sayıda personel alımı yapacaklarını duyurdu.

Rekor Sayıda Alım Açıklaması Geldi: 5 Bin 400 Personel Alınacak

THY personel alımı açıklaması geldi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bir son dakika açıklamasında bulundu. Aycı yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları bünyesine personel alımına değindi. Açıklamada 2019 yılında rekor sayıda personel alımı yapılacağını söyledi. 

Aycı, "Yaklaşık 66 bine yakın çalışanımız var. Sene başında yaklaşık 8 bin 430 istihdam üzerine plan yapmıştık. Ancak yeni havalimanına taşındıktan sonra bazı hizmetlerde kısa kaldığımızı görerek; buralarda kas gücümüzü artırmak, daha süratli reaksiyon vermek ve havalimanına daha iyi hizmet vermek, kalitemizi artırmak üzere ilave çalışanlara ihtiyacımız olduğunu değerlendirdik. Bu anlamda 8 bin 430 istihdam içerisinde yaklaşık 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdik. Özellikle yaz aylarının yoğunluğunu da hesaba katarsak, filomuza katılmak üzere bekleyen uçaklarımızın da gelmesiyle beraber, ihtiyacımız oldukça artacak. İlave istihdamlarla birlikte bu yıl istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu yıl 10 bini bulacak şekilde bir istihdamdan söz ediyoruz. Türk Hava Yolları’nın bu büyüme ve gelişme trendinin bu muhteşem havalimanı ile taçlandırılmasıyla birlikte bu ihtiyacın giderilmesi mümkün olacak"

2019 'UN KALAN AYLARINDA 5 BİN 400 PERSONEL ALINACAK

THY tarafından gelen bu açıklamaya bakacak olursak 2019 yılının kalan aylarında 5 bin 400 personel alımı yapılacak.

DOLULUK ORANI

THY 'nin doluluk oranına değinen Aycı, "Doluluk oranlarımız yüzde 72-73’ler civarında. Bayramda bu yüzde 80’lere gelecek. Bu anlamda bayramda ciddi bir yoğunluğu yaşayacağız. Günlük gidiş dönüş olarak bakarsak 1.000’leri geçecek uçuş sayımız ve 1010, 1011’i yakalayacağız. Bu anlamıyla çok ciddi bir kapasite ile uçacağız. İnanıyorum ki yolcularımızı büyük bir huzurla, iyiliklerle, süratle, zamanında ve konforla gidecekleri yere ulaştıracağız" dedi.

İLK İLAN HAZİRANDA

THY ilk personel alımı için Haziran ayında ilana çıkacak. En az ön lisans mezunu adaylar arasından ikinci pilot alımı yapılacak. Daha sonra en az lise mezunu adaylar arasından kabin memuru alımı için ilana çıkılacak.

İLAN BEKLEYEN KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

THY pilot ve kabin memuru alımı ilanını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN