Özel Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Müjde Geldi 6.500 Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) VE Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, 6.500 kişilik özel güvenlik görevlisi istihdamının sağlanacağını belirtti.

Özel Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Müjde Geldi 6.500 Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Özel güvenlik görevlilerini de yakından ilgilendiren asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunan Murat Kösereisoğlu, ‘’Yılbaşında bir artar, seçimden sonra bir kez daha artar diye düşünüyorum. Tahminen nisan ayında ikinci artış olur. Yıllık enflasyon yüzde 30’un altına düşmediği sürece bundan böyle yılda 2 zam olur diye düşünüyorum İki hamle de gelebilir. Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde yüzde 17-18 civarında enflasyon tahmin ediyorum. Bu durumda asgari ücrete yılın başında yüzde 25 civarında zam olacağını düşünüyorum’’ dedi.

2023 Yılında 6.500 İstihdam Öngörülüyor

Pek çok özel güvenlik görevlisinin ek işler yaptığının altını çizen Kösereisoğlu, kimi personellerin konsere, maça lokantalara giderek ek iş yaptıklarını belirtti. Önümüzdeki sene için yeni personel hedeflerinden bahseden Kösereisoğlu, ‘’2023’te Securitas olarak 1500’ün üzerinde yeni istihdam sağlayacağız. Bizim haricimizde güvenlik sektörünün de toplamda 5 bin kişi alacağını ve önümüzdeki yıl 6 bin 500 kişilik özel güvenlik istihdamı sağlanacağını öngörüyoruz. Ayrıca güvenlik çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi için önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşmemiz olacak’’ ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /