Lise KPSS 60, 61, 62, 63 ve 64 Puan ile Memur Alımı Yapan Kurumlar

Ortaöğretim KPSS 'den 60, 61, 62, 63 ve 64 puan alan adaylar hangi memurluklara başvuru yapabilecek? Hangi kurumlar bu puan aralığında memur alımı yapmaktadır. İşte son bilgilere ve detaylar.

Lise KPSS 60, 61, 62, 63 ve 64 Puan ile Memur Alımı Yapan Kurumlar

KPSS 60, 61, 62, 63, 64 puanlara nerelere başvuru yapılabilir?

Ortaöğretim KPSS sonuçları 24 Aralık Perşembe günü kamuoyuna duyuruluyor. Sonuçlarda son saatlere girilmesi ile birlikte sınava giren adaylar, alacakları puanla nerelere başvuru yapabileceğini, hangi kurumun kaç KPSS ile alım yaptığını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda KPSS lise puanı ile hangi kurumlara yapılan memurluklara başvuru yapılabileceğini yazdık.

KPSS 'den 60 ile 64 arasında alan adaylar, kamu personeli alımlarında , alım süreçlerinde daha yüksek alan adaylara göre biraz zorlanacak. Kamuya bu puan aralığında belli zamanlarda memur alımları yapılmaktadır. 

KPSS TERCİHLERİ İLE

Her sene KPSS tercihleri ile en az 2 defa merkezi atamalar yapılır. Bu sene Temmuz ayında ilk tercihler 2018 puanı ile yapıldı. 30 Aralık günü ise 2020 KPSS puanı ile tercihler alınacak. KPSS tercihlerine , sınavdan geçerli bir puan alan tüm adaylar başvuru yapabilecek. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

ÜNİVERSİTELER

Üniversitelere yapılan personel alımında KPSS puan sınırı yoktur. KPSS 'den geçerli bir puan alan , gerekli şartları taşıyan adaylar ilanlara başvuru yapabilmektedir.

KAMU İŞÇİSİ ALIMI

KPSS puanı ile kamuya yapılan işçi alımlarında 60 KPSS sınırı vardır. 60 sınırını geçen adaylar bu ilanlara da başvuru yapabilecek. 

BELEDİYELER

Belediyeler bünyesine yapılan zabıta, düz memur, itfaiye eri ve personel alımında KPSS şarıı aranmaktadır. Bu KPSS sınırı ise belediyeler tarafından belirlenir. Belediyeler ister 80 , ister 60 , isterse 50 KPSS ile alım yapar.

DİĞER KURUMLAR

Lise mezunları arasından yapılan alımda Diyanet 50- 55 KPSS ile alım yaparken MSB ile jandarma-sahil güvenlik sivil memur alımlarında KPSS puan sınrı ya olmaz ya da 60 olur. 

LİSE KPSS PUANI İLE ASKER POLİS ALIMLARI YAPILIYOR MU?

Maalesef. Lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile polis ve asker alımı olmaz. Lise mezunları MSÜ sınavı ile asker alımlarına , YKS ile jandarma subay astsubaylığa ve YKS'deki TYT oturumundan aldıkları puan ile polis alımına başvuru yapabilir. 

60-64 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN