KPSS'siz ve KPSS ile... Kültür ve Turizm Bakanlığı 948 Personel Alımı Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 248 personel alımı için ilana çıkıldığı ve 700 personel alımı için 2021 yılında ilana çıkılacağı, alımların KPSS ile ve KPSS'siz yapılacağına yer verildi.

KPSS'siz ve KPSS ile... Kültür ve Turizm Bakanlığı 948 Personel Alımı Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu sene 248, 2021'de ise 700 personel alımı yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gündeme geldi. Komisyonda gündeme gelen 2021 yılı bütçesinde personel alımına da değinildi. 

BAKAN ERSOY KOMİSYONDA

Bakanlığın 2021 yılı bütçesini sunmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Paksoy 2021 yılı personel alımlarına değindi. Konuşmasına İzmir'de meydana gelen depremle başlayan Bakan PAksoy, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi. Bakan Paksoy, "Bakanlık olarak, kültürel zenginlik ve çeşitliliği koruyup gelecek kuşaklara aktarmak, sanatsal faaliyetlerin yaygınlaşmasına katkı sağlamak, sürdürülebilir turizm anlayışıyla ülkemizin dünya turizmindeki payını artırmak amacıyla; geçmişten aldığımız güç ve sahip olduğumuz tecrübeyle kültür ve sanatta öncü, turizmde lider bir Türkiye'nin inşası ve ihyası yönünde çalışmaktayız." dedi.

248 PERSONEL ALINIYOR

Bakan Ersoy açıklamasında, Bakanlık bünyesinde istihdam etmek üzere 248 personel alımı yapılması için ilana çıkıldığını söyledi. Bakan Paksoy, "Yıl boyu süren kazılar kapsamında 2019 yılında ilave 100 arkeolog, sanat tarihçi ve restoratör istihdam edilmiş olup 2020 yılında da arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör unvanlarında 248 ilave personel istihdam edilecektir. Bunlarla ilgili bugün gerekli başvuru şeyleri sitelerimizde açıklandı. Beklenti vardı arkeologlarımızda özellikle. Başvurularını yapabilirler hızlı bir şekilde." dedi.

İlan detayları için TIKLAYIN

2021 YILINDA 700 PERSONEL ALINACAK

Bakan Paksoy açıklamasının devamında, 2021 yılında yapılacak personel alımlarına değindi ve "2021 yılı sonunda ise 125 kazı alanının da bu programa dâhil edilmesiyle ilave 350 uzman personeli dâhil ettiğimizde toplam 700 arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör 2021 sonu itibarıyla istihdam edilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

İlanlar geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN