GSB Türkiye Geneli 2 Bin Kadın Erkek Personel Alımı Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada 2 bin antrenör alımı yapılacağını söyledi.

GSB Türkiye Geneli 2 Bin Kadın Erkek Personel Alımı Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin Antrenör alımı yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kasapoğlu yaptığı açıklamada 81 şehirde 2 bin antrenör alımı yapılacağını söyledi. "Amatör futbolcularla ilgili süreci başlattık. Onlarla ilgili kitapçık bastırıyoruz. Bu bahar döneminde o ligler oynanmaya başlayacak."  diyerek açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "Üst düzey sporcular yetiştirmek için spor bilimi verilerinin etkin bir şekilde kullanılması gerekir. Artık elit sporcu gelişimini sadece şansa bırakamayız. Bu amaçla nitelikli antrenörler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda 2 bin antrenör alımı yapacağız, yazışmaları devam ediyor. Sözümüz söz." ifadeleri ile geçtiğimiz aylada söylediği 2 bin antrenör alımının sözünü yeniden hatırlattı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Sprodaki çalışmaların aslında bağımlılıklarla da mücadele olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Bu bakanlık başlı başına, uyuşturucu ile mücadele bakanlığıdır. Yaptığımız her faaliyet, uyuşturucuya darbedir. Sadece uyuşturucu ile mücadele değil, tüm sorunların ilacı aslında spordur. İnsanları ne kadar çok spora teşvik edersek, o kadar az hasta olur, her türlü bağımlılıktan kurtulur. Sağlık yatırımlarını minimize etmenin de ilacı burada." ifadelerini kullandı. 

30 BİN SÜPER YETENEK

Bakan Kasapoğlu, keşfedilen yetenekler ile ilgili, "Şu an faal sporcu sayımız 3 milyon 948 bin 383. Bunu 2021 yılında daha yukarılara taşımak zorundayız. Yetenek Taraması Projesi ile yarınların şampiyonlarını şansa bırakmadan en güçlü şekilde yetiştireceğiz. Önemli bir projemiz de 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın'. Dediğim gibi, yetenek taraması eğitimleri devam ediyor, okullar açıldığında taramalara devam edeceğiz. 1 milyon 300 bin genç tarandı. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarandı. 100 bini yetenekli, 30 bini çok yetenekli. Çocukları 10 parametreden ölçüyoruz. Koşması, sıçraması, esnekliği gibi bilimsel ölçümler yapılıyor. Bir başka deyişle artık ülkemizde elit sporcu gelişimini şansa bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

KAMPLAR TEMATİK

Kasapoğlu, "Gençlik kamplarımız ülkemizin dört bir yanına dağılmış vaziyette. Bu kampları tematik olarak düzelenleme kararı aldık. Salgın nedeniyle geçen yıl başlatamadık ama bu yıl hayata geçireceğiz inşallah. Örneğin gençlere yönelik bilim kamplarımız; fizik, kimya, biyoloji, tarım, edebiyat, sinema ve medya gibi tematik kamplarımız başlayacak." dedi.

ANTRENÖR ALIMI ŞARTLARI NEDİR?

Genel şartlar şu şekilde:

1) Türk vatandaşı olmak,

2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3) Başvuru tarihinin son günü itibariyle 60 yaşından büyük olmamak,

4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçları ile şike veya teşvik primi suçlarından mahkum olmamak,

5) Erkek adaylarda askerlikle ilişkisi olmadığına dair terhis belgesi, en az bir yıllık tecil belgesi vb. belgeleri ibraz etmiş olmak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.) ,

6) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak,

7) 7/1/1993 tarihli ve 21458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya ilgili federasyon disiplin talimatına göre bir defada altı aydan fazla, değişik suçlardan toplam bir yıldan fazla veya doping suçu nedeniyle ceza almamış olmak,

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN