Gebze Belediye Başkanlığı'na KPSS En Az 65 Puanla Zabıta Memuru Alımı Yapılacak

Gebze Belediyesi'ne KPSS'den en az 65 puan alan adaylardan kadın-erkek zabıta memuru alımı yapılacak.

Gebze Belediye Başkanlığı'na KPSS En Az 65 Puanla Zabıta Memuru Alımı Yapılacak

Gebze Belediyesi'nden yapılan resmi açıklamada; Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Beden Eğitimi ve Spor veya Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi, Gıda Teknolojisi, Gıda Teknikerliği, Fermantasyon, Fermantasyon Teknikerliği veya Fermente Ürünler, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta) veya Yerel Yönetimler mezunlarından zabıta memuru alımı yapılacağı, ilgili alım için başvuru yapacak adayların mezuniyet şartının yanı sıra KPSS ve diğer şartları da yerine getirmesi gerektiği kaydedildi.

Başvuru Genel ve Özel Şartları

Zabıta memuru alımı için başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmaması, görevini sürdürmesine engel herhangi bir hastalığının olmaması gibi şartların yanı sıra aşağıdaki özel şartları da yerine getirmesi gerekli.

Başvuru Özel Şartları

a) İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak Önlisans 2018-KPSSP93 ve Lisans 2018-KPSSP3 türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.
b) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak. 
c) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesindeki özel şartlara göre, zabıta memuru
kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
d) 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az B veya A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
e) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak,

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN TÜM GELİŞMELER VE DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLA.pdf