75, 76, 77, 78, 79 KPSS ile Memur, Personel Alımı Yapan Yerler

Ön lisans sonuç gününün gelmesi ile birlikte adaylar, alacakları KPSS puanı ile hangi kurumlara memur alımı başvurusu yapabileceğini araştırmaya başladı.

75, 76, 77, 78, 79 KPSS ile Memur, Personel Alımı Yapan Yerler

KPSS'den 75-79 arası alan adaylar nerelere başvurabilir?

KPSS ön lisans sonuç günü geldi. Sonuç gününün gelmesi ile birlikte yüz binlerce aday , aldığı puan ile hangi memurluklara başvuru yapabileceğini araştırmaya başladı. Özellikle KPSS'den 75-7 arası alan adaylar, bu puanla nerelere müracat edebileceklerini, hangi ilanlara başvuru yapabileceklerini merak ediyor. Biz de Kamu Bülteni olarak bu haberimizde KPSS ön lisans sınavından 75-76-77-78-79 alan adayların başvuru yapabileceği kurumlar, müracaat edebileceği kamu ilanlarına yer verdik. Peki KPSS 75 ile nerelere başvuru yapılabilir? 77 KPSS ile nerelere başvurulur? 76 KPSS puan şartı ile alım yapan yerler hangileri? 78 KPSS ile hangi kurumlar alım yapıyor? 79 KPSS alan nerelere başvuru yapabilir? Kamu İlanlarını yayımlanıyor. Takip etmek için TIKLAYIN

75-79 ÖN LİSANS KPSS İLE BAŞVURU YAPILACAK YERLER

KPSs ön lisans sınavından 75 ile 79 arasında  alan adayların başvuru yapabileceği ilanlar  şu şekilde: Bu adaylar üniversitelerin ve üniversite hastanelerinin KPSS sınırı olmadan ve en az 50-55-60-70 KPSS puan sınırı ile yapılan personel ve işçi alımlarına müracaat edebilir. 

Öte yandan bu adaylar, 50-55-60-65-70 KPSS puan şartı ile memur alımı yapan belediyelerin ilanlarına da başvuru yapabilmektedir. Belediyeler, kendi bünyesine zabıta memuru, şoför, VHKİ, bilgisayar işletmeni, itfaiye eri ve düz memur alımı yapmaktadır.  Bu ilanlara da özel şartları taşımaları durumunda adaylar başvuru yapabileceklerdir. Belediye ilanlarında KPSS puan sınırını belediyeler kendi belirler. Yani isterse 50 yapıyor isterse 80 puan şartı istiyor.Ancak genel olarak 70-75 KPSS puan sınırı ile alım olmaktadır.

Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapmaktadır. 

Diğer yandan adaylar İçişleri Bakanlığı'nın Nüfurs Müdürlüğüne yapacağı 60 KPSS şartı ile memur alımına da başvurabilir. 112 acil servis istasyonlarına da adaylar başvuru yapabilir.

POLİS VE ASKER ALIMLARI

Bu puan aralığında olanlar hem asker hem de polis alımlarına müracaat edebilir. Ön lisans mezunları astsubay olabilir. TSK astsubay alımının önümüzdeki ay, jandarma alımının ise 2021 yılının ilk aylarında olması bekleniyor. Astsubay alımında ise 60-65 KPSS şartı istenir.  Astsubay alımının yanı sıra adaylar 65 KPSS ile yapılacak POMEM polis alımına da başvuru yapabilir. POMEM alımının ise 2021 yılının başında yapılması bekleniyor. 

Öte yandan adaylar MSB ve Jandarma'nın sivil memur alımlarına da başvuru yapabilir. 

İKM - KATİP - MÜBAŞİR ALIMLARI

Adalet Bakanlığı memur alımları KPSS 70 puan şartı ile yapılmaktadır. Adaylar gardiyan, katip ve mübaşir ile diğer kadrolarına da başvurabilir. 

Siz  hangi bölümden mezunsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz bölümü yazabilirsiniz

Asker, polis memur KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN