383 Bin Kişi Daha Alınacak: 1 Milyon Yazılımcı Başvurusu Devam Ediyor

Son dakika haberi: Ömer Çelik yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyon yazılımcı projesinde son durumu aktardı. Mezuniyet şartı olmadan, sınavsız yapılan 1 milyon yazılımcı başvurusunda 383 bin açık kaldı.

383 Bin Kişi Daha Alınacak: 1 Milyon Yazılımcı Başvurusu Devam Ediyor

1 milyon yazılımcı projesine rekor başvuru.

1 milyon yazılımcı projesi için başvurular geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Başvurusunun başlamasının ardından son dakika açıklaması geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası kameralar karşısına geçen Ömer Çelik, 1 milyon yazılımcı projesine şimdiye kadar rekor düzeyde başvuru olduğuna yer verildi. 

Ömer Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"1 Milyon Yazılımcı Projesi'ne başvuru rekor düzeye ulaştı. Gençlerimizin ilgisi hepimiz açısından sevindiricidir. 616 bin 733 kişiye ulaştı. Dün sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kişisel temalı projenin de önemli olduğunu bu bağlamda vurgulamak isterim. 35 milyon bütçeli bu proje sivil toplum kuruluşlarını hedef alıyor."

KATEGORİLER

1 milyon yazılımcı projesi için kategoriler şu şekilde açıklandı:

Yazılım / Programlama
 Siber Güvenik
 Dijital Tasarım
 Kişisel Gelişim
 Güvenli İnternet
 Telekomünikasyon Sistemleri
 Regülasyon
 Oryantasyon
  Sertifika Programları
 Regülasyon Sertifika Programı
 Siber Güvenlik Sertifika Programı

1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURUSU

1 milyon yazılımcı başvurusu internet üzerinden alınıyor. https://www.btkakademi.gov.tr/portal/sign-in sitesine gidin.

Bu adrese gittikten sonra açılan sayfada giriş yaparak kaydolun. Kayıt olduktan sonra derslere katılarak özgeçmişinizi doldurabilirsiniz.

PROJE NEDİR? NE OLACAK?

1 milyon yazılımcı projesinde adaylar eğitim alacak. Eğitimlerini alan adayların özgeçmişleri otomatik olarak sistemde oluşturulacak. Özgeçmiş havuzunda , işverenler ihtiyaç duyduğu personelleri seçecek ve işe alacak. 

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN