2018 Ön Lisans KPSS Geç Başvuru Ekranı Açıldı

Ön Lisans KPSS geç başvuru ekranı açıldı. Süresi içinde başvuru yapamayan adaylar 26 Eylül saat 23,59 'a kadar KPSS'ye başvurabilir.

2018 Ön Lisans KPSS Geç Başvuru Ekranı Açıldı

KPSS Ön Lisans geç başvuruları başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, geçtiğimiz haftalarda başvuruları alınan KPSS Ön Lisans sınavı için müracaatını verilen tarihlerde yapamayan adaylar için, yeni bir fırsat verildiği belirtildi. KPSS Ön Lisans sınavına girmek isteyen, ancak başvurusunu yapamayan adaylar, bugün 23,59 'a kadar geç başvurusunu yapabilecek.

Kasım aında yapılacak olan KPSS Ön Lisans sınavına başvuru yapmak için öncelikle ais.osym.gov.tr adresine gitmeniz gerekmektedir. Bu adreste işlem takvimi yazan kısımda KPSS Ön Lisans geç başvuru seçeneğini tıklayın ve gelen sekmede Başvuru Yap seçeneğini tıklayın. Sonra T.C. kimlik numaranız ile ÖSYM şifrenizi girin ve panelinize giriş yapın. KPSS Ön Lisans geç başvuru ekranı burada karşınıza çıkacaktır. Buradan bilgilerinizi kontrol edin ve sınav merkezlerinizi seçin. Son adıma kadar bilgileriniz itam şekilde girdikten sonra internet üzerinden ön başvurunuzu tamamlayın.

Ön başvuruyu tamamladıktan sonra sıra başvuru ücreti yatırma aşamasında. KPSS Ön Lisans başvuru ücreti 60 TL'ydi. Ancak geç başvurularda adaylar 90 TL ödemek zorunda. Bu ödeme de sadece internet üzerinden alınmaktadır. Ödeme için son gün 26 Eylül 23,59. Kartla yapılan ödemeler için ÖSYM'nin ödeme sayfasına gitmeniz gerekmektedir. https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden başvuru ücreti alınmaktadır. Buradan başvuru ücretini de yatırdıktan sonra başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

BİLGİLERİNİZ GÜNCEL DEĞİLSE..

KPSS başvuru ekranında bilgileriniz ya da fotoğrafınız güncel değil uyarısı çıkıyorsa, hemen mesai saatleri içinde ÖSYM merkezi olan bir okula gitmeniz gerekmektedir. Hemen hemen tüm liseler bu hizmeti vermektedir. Evinize en yakın liseye gidin ve burada bilgilerinizi güncelleyerek başvurunuzu yapın.

Kamubulteni.com  | Ankara